maanantai 21. maaliskuuta 2016

Turun Sanomat: Turku sulki kouluja Rajat kiinni -tilaisuuksilta

Turun Sanomat: Turku sulki kouluja Rajat kiinni -tilaisuuksilta 21.3.2016

Turun sivistystoimiala ei ole hyväksynyt Rajat kiinni -liikkeen keskustelutilaisuuksien järjestämistä kaupungin koulutaloissa. Sivistystoimiala on perunut ainakin kolme tilavarausta, joiden takana on ollut maahanmuuttovastainen Rajat kiinni-liike.

– Tilavarauksia on peruttu Luolavuoren ja Puropellon kouluissa sekä työväenopistolla. Rajat kiinni -liikkeen teemat eivät sovellu Turun kaupungin arvomaailmaan. Olemme kaupunginvaltuuston alainen toimiala, ja Rajat kiinni -mielenosoittajat ovat olleet jatkuvasti huutamassa valtuuston kokousten aikana kaupungintalon pihalla. Se ei sovi yhteen, että vuokraisimme heille tiloja, sanoo sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen.

Rajat kiinni -liikkeen oli tarkoitus järjestää maanantaina alkuillasta keskustelutilaisuus muun muassa monikulttuurisuudesta, islamin vaaroista ja turvallisuudesta työväenopistolla, mutta tilavaraus peruttiin maanantaina iltapäivällä.

– Miksi Turku peruu tilaisuuksia. Voidaan kysyä, loukataanko tässä sananvapautta. Maanantain tilaisuuteen on tulossa Oulusta saakka puhujia. Se ei todellakaan tunnu kivalta, kun näin viime tingassa perutaan, kertoo tilaisuuden juontajaksi menossa ollut Jarmo Nevalainen.

Työväenopiston tilavaraus oli tehty alun perin Tehomasku Ky:n nimissä. Turun sivistystoimiala perui varauksen, kun sille selvisi tilaisuuden luonne Rajat kiinni -liikkeen nettisivuilta sekä tilaisuuden esitteistä.

Yhdeksi puhujaksi maanantain tilaisuuteen oli tulossa kansanedustaja Ville Tavio (ps).