tiistai 22. maaliskuuta 2016

Uusi Suomi: Kansanedustajalta raju palaute Jussi Halla-aholle

Uusi Suomi: Kansanedustajalta raju palaute Jussi Halla-aholle 22.3.2016
Etelä-Saimaa: Halla-aho juhlii pommi-iskulla

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi kommentoi Twitterissä europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps.) ja entisen perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren sosiaalisen median lausuntoja koskien Brysselin tämänpäiväisiä terrori-iskuja.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi Halla-ahon ja Hirvisaaren lausunnoista tänään.

– Jahas, täälläkin juhlitaan rasisminvastaista viikkoa, Halla-aho kirjoitti tänään Facebookissa viitaten Brysselin iskuihin.

Kommentti on herättänyt voimakkaita vastareaktioita Twitterissä.

– Ei kauaa kestänyt, kun isisin 5. kolonna aloitti myös Suomessa. Viha, pelko ja jännite nimenomaan terroristien tavoite, Kasvi kirjoittaa Twitterissä.

Sittemmin Halla-aho on julkaissut toisenkin päivityksen Facebookissa.

– Aloin miettiä, että suvaitsevaisuusindoktrinoidun eurooppalaisen pinna on häkellyttävän pitkä. Kaikki ovat taas järkyttyneitä ja tyrmistyneitä ja kyselevät, "miksi tällainen tapahtui", panevat Belgian lippuja profiileihinsa ja painottavat, että ei saa antaa pelolle valtaa. Muutamassa viikossa pöly kuitenkin laskeutuu ja business as usual. Seuraava isku järkyttää ja tyrmistyttää meidät uudelleen ja samat rutiinit toistetaan. Ihmisiä kuolee. Hätätilatoimenpiteet maksavat hirvittävän paljon rahaa ja sotkevat ihmisten elämää. Olisivatko reaktiot ja puheet toisenlaisia, jos mikä tahansa muu viiteryhmä kuin Allahin soturit ampuisi ja räjäyttäisi tässä tahdissa ihmisiä ja aiheuttaisi näin paljon vahinkoa? Halla-aho kirjoitti.

___________________________________

Etelä-Saimaa: Halla-aho juhlii pommi-iskulla

”Jahas, täälläkin juhlitaan rasisminvastaista viikkoa”, perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi Brysselin terrori-iskua Facebookissa.

Myös kansanedustaja Juho Eerolalle (ps.) isku toi mieleen juhlat. Hän kutsui sitä rasisminvastaisen päivän after partyksi eli jälkibileiksi.

Kun Euroopassa tapahtuu terrori-isku, maahanmuuttokriitikoilla näyttää olevan aihetta juhlaan. Heidän mielestään se ilmeisesti osoittaa, että he olivat oikeassa koko ajan.

Facebook-päivitysten perusteella näiden perussuomalaispoliitikkojen mielissä rasisminvastaisuus johtaa terrorismiin. Eli käytännössä rasismi on heille terrorismintorjuntaa.

Rasisminvastaisuudesta tuli puheenaihe sunnuntaina, kun perussuomalaisten tamperelaispoliitikko Terhi Kiemunki pilkkasi muslimitaustaisiksi olettamiaan virpojatyttöjä Facebookissa.

Maanantaina rasisminvastaisuuden kasvoiksi nousi 11-vuotias Valtteri Saarinen, joka kertoi kohtelustaan Ylelle. Suomeen Etelä-Afrikasta alle 1-vuotiaana adoptoitua koululaista muun muassa haukutaan nekruksi ja kakaksi, eivätkä bussit aina ota kyytiin.

Kiemungin sanat ja Saarisen kohtelu tuomittiin laajalti, mutta muun muassa Eerolalle ja Halla-aholle se näyttää osuneen johonkin hermoon.

Rasismia määritellään monin tavoin ja usein vähän sinne päin. Itselleni rasismi on uskoa siihen, että ihmisen syntyperä tai ihonväri määrittelee sen, millainen hän on. Rasismia on myös usko erilaisiin ”rotuihin”.

Jos ajattelee, että toinen ihminen on esimerkiksi arvottomampi, tyhmempi tai vaikka rikollinen ihonvärin perusteella, on rasisti. Bussikuski, joka tahallaan ajaa tummaihoisen pojan ohi, on rasisti. Ihminen, joka pahastuu maahanmuuttajien virpomisesta, on rasisti.

Pohjimmiltaan rotuoppi on kuitenkin pseudotieteellistä höpöhöpöä siinä missä esimerkiksi astrologia. Rasismi auttaa terrorismintorjunnassa yhtä paljon kuin se, että rajat laitettaisiin kiinni kaikilta jousimiehiltä.

Brysselin hirmuteot muistuttavat, että Euroopalla on valtava, moniulotteinen kriisi ratkaistavanaan. Toivottavasti nämä iskut ovat lopun alkua jihadisteille, ja Eurooppa löytää tahdon sekä keinot päihittää terroristit. Niihin keinoihin kuuluu myös vastuullinen maahanmuuttopolitiikka.

Jihadisteja ei kuitenkaan nujerreta ahdistelemalla tamperelaisia virpojatyttöjä tai kiusaamalla 11-vuotiasta Valtteria.

Kirjottaja on Kaakon Viestinnän uutistoimiston toimittaja.

Juho Maijala