lauantai 5. maaliskuuta 2016

Yle: Selänne kommentoi sittenkin raiskauskohua – "Ei ole kenenkään oikeus tietää"

Yle: Selänne kommentoi sittenkin raiskauskohua – "Ei ole kenenkään oikeus tietää" 5.3.2016

Selänteen asiamies oli aiemmin sanonut, ettei Selänne kommentoi tai täsmennä asiaa tarkemmin sanallakaan.

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne on kommentoinut Twitterissä kysymyksiä herättänyttä blogikirjoitustaan, jossa hän kertoi ystävänsä alaikäisen tyttären joutuneen turvapaikanhakijoiden joukkoraiskauksen uhriksi.

Selänne kirjoittaa Twitterissä, että ei ole median oikeus tietää, missä, milloin ja miten joku on raiskattu. Raskas päätös on yksin uhrilla, Selänne jatkaa.

Kohu sai alkunsa tammikuun lopulla, kun Selänteen Twitter-tilillä sanailtiin Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikasta. Selänne kommentoi noussutta myräkkää kertomalla blogissaan, että hänen ystävänsä alaikäinen lapsi joutui turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi.

Ylen maanantaina julkaistun selvityksen mukaan poliisilla ei ole tutkinnassa alaikäiseen kohdistunutta joukkoraiskausta, jossa epäiltyinä tekijöinä olisi turvapaikanhakijoita.

Ylen ajankohtais- ja featuretoimituksen esimies Jussi Eronen nosti analyysissaan esiin myös sen, että media on ollut haluton tutkimaan Selänteen kommenttia. Toimittaja Salla Vuorikoski kysyi asiasta Selänteen asiamieheltä, jonka mukaan Selänne ei kommentoi tai täsmennä asiaa tarkemmin sanallakaan – ennen kuin Selänne avasi näkemyksiään jälleen Twitterissä.