keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Verkkouutiset: Perussuomalaisten Eerola: Aikooko hallitus puuttua kirkon toimintaan?

Verkkouutiset: Perussuomalaisten Eerola: Aikooko hallitus puuttua kirkon toimintaan? 30.3.2016

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen koskien kirkon aikomuksia suojella paperittomia turvapaikanhakijoita.

Juho Eerola on huolissaan arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnoista, joiden mukaan kirkko on varautunut suojelemaan turvapaikanhakijoita, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt ovat maassa vastoin laillista oikeutta ja heidän piilottelemisensa esimerkiksi kirkon tiloissa saattaa rikkoa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja siten kirkon esittämiin lausuntoihin on syytä suhtautua vakavasti, Eerola toteaa.

Hän korostaa, että kirkolle myönnetty erityisasema ei sisällä sen päämiehelle annettavia lainsäädännöllisiä erivapauksia lain tulkinnassa ja toimeenpanossa.

– Olen tänään lähestynyt sisäasiainministeri Petteri Orpoa (kok.) kirjallisella kysymyksellä, jotta saamme selville miten hallitus aikoo menetellä kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden henkilöiden piilotteluun ja avustamiseen Suomessa osallistuvien henkilöiden ja yhteisöjen kanssa.