maanantai 21. maaliskuuta 2016

Suomenmaa: "Husu" Hussein: Stubb ja Sipilä, vaatikaa Soinia vaientamaan rasismipuheet

Suomenmaa: "Husu" Hussein: Stubb ja Sipilä, vaatikaa Soinia vaientamaan rasismipuheet 21.3.2016
Blogi: Abdirahim Hussein: Joudummeko maksamaan perus­suo­ma­laisten toilailuista?

Helsin­ki­läinen keskus­ta­vai­kut­taja ja mediapersoona Abdirahim ”Husu” Hussein harmittelee koko hallituksen leimautuvan yhden halli­tus­puo­lueen jäsenten rasististen lausuntojen vuoksi.

Hän kirjoittaa Suomenmaan blogissaan, että pääministeri Juha Sipilän ja valti­o­va­rain­mi­nis­teri Alexander Stubbin pitäisi puuttua asiaan ja vaatia, että perus­suo­ma­laisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tekee asialle lopun.

– Tämä olisi välttämätöntä, sillä mitä lähemmäksi vaalit tulevat, sitä kovemmaksi rasistien kielenkäyttö muuttuu, Husu huomauttaa.

Husun mielestä rasismi aiheuttaa hallitukselle turhaa ja ei-toivottua huomiota.

– Se, että hallituksessa istuvan puolueen jäsenet syyllistyvät jatkuvasti rasismiin on asia, joka vaikuttaa yhteisöömme kipeästi, hän kirjoittaa.

_____________________________

Blogi: Abdirahim Hussein: Joudummeko maksamaan perus­suo­ma­laisten toilailuista?

Noin vuosi sitten käytyjen edus­kun­ta­vaa­lien jälkeen me keskus­ta­laiset jouduimme punnitsemaan, mikä hallituspohja olisi paras.

Mieli­pi­de­ky­se­lyiden mukaan keskus­ta­laisten enemmistö olisi halunnut sosi­aa­li­de­mok­raatit kump­pa­neik­seen, mutta keskus­ta­johdon tehtyä tunnusteluja päädyttiin perus­suo­ma­laiset–kokoomus-akseliin.

Syntyi halli­tus­ko­a­litio, joka ei miellyttänyt monia, ei minuakaan. Nyt taaksepäin katsottuna tämä valinta herättää minussa edelleen risti­rii­taisia tunteita.

Yritän kuvitella tilanteen, jossa perus­suo­ma­laiset olisivat tällä hetkellä oppositiossa.

Suomeen olisi siitä huolimatta tullut yli 30 000 pakolaista, joista pieni osa olisi tehnyt Suomessa rikoksia, Kreikka olisi tarvinnut lisää tukea ja EU:ssa olisimme joutuneet samanlaiseen ahtaaseen tilanteeseen kuin nyt.

Gallupit näyttäisivät perus­suo­ma­lai­sille kenties yli 40 prosentin kannatusta ja Timo Soini olisi valmis­tau­tu­massa pääministerin pestiin. Tämä skenaario olisi pelottava.

Valitsimme sen, että olemme nyt perus­suo­ma­laisten kanssa samassa hallituksessa. Ongelma on, että vaikka heillä olisi valtaa vaikuttaa asioihin, syyllistyvät he populismiin ja rasismiin viikoittain. Se on vaarallista.

Se, että hallituksessa istuvan puolueen jäsenet syyllistyvät jatkuvasti rasismiin on asia, joka vaikuttaa yhteisöömme kipeästi.

Rasismi aiheuttaa hallitukselle turhaa ja ei-toivottua huomiota. Siksi pääministeri Juha Sipilän ja valti­o­va­rain­mi­nis­teri Alexander Stubbin pitäisi puuttua asiaan ja vaatia, että Soini tekee asialle lopun.

Tämä olisi välttämätöntä, sillä mitä lähemmäksi vaalit tulevat, sitä kovemmaksi rasistien kielenkäyttö muuttuu.

On päivänselvää, että joutuessamme valitsemaan kahdesta pahasta valitsemme niistä pienemmän, mutta se ei saa tarkoittaa, että annamme pahalle sijaa.

Johtajien pitäisi nyt huolehtia Suomen henkisestä ja sosiaalisesta ilmapiiristä enemmän kuin talous­ti­lan­tees­tamme.