perjantai 11. kesäkuuta 2010

Poliisi: Lammin raiskausjuttu

Poliisi: Lammin raiskausjuttu 11.6.2010
Hämeen Sanomat: Lammin raiskausepäilyssä ei vangitsemista

Kanta-Hämeen poliisilaitos ei esitä ulkomaalaistaustaista miestä vangittavaksi. Miestä on kuultu Lammilla 08.06.2010 ilmoitettuun epäiltyyn raiskaukseen. Lammilainen 17-vuotias tyttö teki ilmoituksen, että oli tullut kyseisen miehen raiskaamaksi tiistai-iltana ollessaan juoksulenkillä. Esitutkinta jatkuu kuulusteluin ja teknisin tutkimuksin, jonka jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.

_____________________________________________________

Hämeen Sanomat: Lammin raiskausepäilyssä ei vangitsemista

Lammilla mahdollisesti tapahtuneesta raiskauksesta epäilty mies on vapautettu. Kanta-Hämeen poliisilaitos ei esitä ulkomaalaistaustaista miestä vangittavaksi.

- Mies on vapautettu, sillä vangitsemisen edellytykset eivät täyttyneet. Miehellä ei ole poistumiskieltoa, eikä hänen liikkumistaan ole rajoitettu, sanoo rikoskomisario Matti Purhonen.

Poliisin esitutkinta jatkuu kuulustelemalla molempia osapuolia, sekä epäiltyä että asianomistajaa. Kuulusteltavaksi kutsutaan myös kaikki muuta asiasta tietävät, eli ne henkilöt joille osapuolet ovat asiasta väitetyn teon jälkeen kertoneet. Tapauksella ei ole silminnäkijöitä.

Väitetyltä tapahtumapaikalta, eli Lammin perunantutkimuslaitoksen lähellä sijaitsevalta pellolta kerätyillä näytteillä pyritään myös saamaan selvyyttä tapahtumien kulusta. Esitutkinnan jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.

17-vuotias tyttö kertoi joutuneensa turvapaikanhakijan raiskaamaksi ollessaan juoksulenkillä viime tiistaina.