sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Aamulehti: Joukkotappelu Tampereen keskustassa

Aamulehti: Joukkotappelu Tampereen keskustassa 6.6.2010

Ulkomaalais- ja suomalaistaustaiset nuoret ottivat lauantai-iltana yhteen Tampereen keskustassa. Joukkotappeluun osallistui yhdeksän ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi ei ottanut joukkotappeluun osallistuneita kiinni. Tappelun tutkintaa ei aloitettu vielä sunnuntaina.

Pyynikin rannalla Jalkasaaressa puolestaan sattui lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä viisi pahoinpitelyä. Tappeluita oli enemmänkin, mutta kaikkia ei ilmoitettu poliisille.

Kaikissa poliisille ilmoitetuissa pahoinpitelyissä nuoret miehet tappelivat keskenään eli löivät ja potkivat toisiaan. Ainakin yhden pahoinpitelyn syy oli nainen. Nuori mies oli ilmeisesti hermostunut naisen tönimisestä.

Ambulanssi kävi rannassa ainakin yhden pahoinpitelyn jälkeen.

Poliisi teki lauantaina kaksi lastensuojeluilmoitusta ja takavarikoi alaikäisiltä yhteensä reilut 10 litraa alkoholia. Sen lisäksi poliisi kaatoi maahan runsaasti alkoholia. Rikesakkoja jaettiin myös runsaasti, mutta jaettujen sakkojen määrä ei ollut sunnuntaina tiedossa.

- Myöhään yöllä meno oli sen verran villiä, että ilmeisesti kaikki nuorisotyöntekijätkään eivät uskaltaneet liikkua nuorten keskellä, rikoskomisario Ossi Kaario kertoi sunnuntaina.