maanantai 29. elokuuta 2016

Iltalehti: Turussa hurja viikonloppu: Kaksi raiskausepäilyä, ahdisteluja ja pahoinpitelyjä

Iltalehti: Turussa hurja viikonloppu: Kaksi raiskausepäilyä, ahdisteluja ja pahoinpitelyjä 29.8.2016

Ulkomaalaistaustaiset ovat epäiltyinä tekijöinä monessa viikonlopun pahoinpitelytapauksessa.

Rikosylikomisario Jussi Helesvirta sanoo, etteivät tapaukset liity toisiinsa. Hän kertoo poliisin selvittävän, kirjattiinko viikonloppuna poikkeuksellisen paljon väkivaltarikoksia.

Turun Halisista sekä Turun yliopistollisen keskussairaalan ympäristöstä poliisi sai ilmoitukset tummaihoisesta miehestä, joka oli ahdistellut ja kourinut naisia. Asiaa tutkitaan seksuaalisena ahdisteluna.

Ulkomaalaistaustaiset olivat pahoinpidelleet kantasuomalaisia ainakin Turussa ja Raumalla. Molemmissa tapauksissa yhdistäviä tekijöitä olivat ulkomaalaisten liikkuminen ryhmässä, pahoinpidellyn henkilön voimakas humalatila ja edeltävä sananvaihto asianosaisten kesken. Molemmissa tapauksissa pahoinpitelyn jälkeen epäilyt ovat juosseet eri suuntiin.

Asioita tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä pahoinpitelynä. Kummassakaan tapauksessa epäillyistä ei ole vielä saatu tarkempia tietoja tai tuntomerkkejä.

Turun Runosmäessä ulkomaalaistaustainen mies oli pahoinpidellyt naista metsikössä. Teko oli keskeytynyt, kun asianomistaja oli ilmoittanut poliisin olevan tulossa paikalle.

Myös Turun Pernossa epäillään tapahtuneen raiskaus. Sivullinen oli puuttunut raiskaukseen. Lähistöltä pusikosta makaamasta otettiin kiinni ulkomaalaistaustainen mies, ja häntä epäillään teosta.

Pesäpallomailoja ja ketjuja

Salossa mopoilijanuoret kokoontuivat ja pitivät meteliä niin, että ympäristön asukkaat kävivät kuumana öiseen metakkaan. Poliisi kertoo, että muutama asukas lähestyi nuoria pesäpallo- ja jääkiekkomailoilla. Poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen erotuomariksi.

Turun Jyrkkälässä poliisi hälytettiin selvittämään ulkomaalaistaustaisten keskinäistä sukuriitaa. Asiaa selviteltäessä riidan osalliset kävivät yllättäen poliisipartion kimppuun.

Yhdellä hyökkääjistä oli aseenaan paksu ketju, jonka päässä oli raskas lukko. Poliisi joutui käyttämään kaasusumutinta ja etälamautinta toisten henkilöiden häiritessä poliisin toimia.

Poliisia vastustaneita henkilöitä on pidätettynä. Asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Kankaanpäässä Hörhiäisten vietto vei putkaan juhlijoita.