Helsingin Sanomat: Yli puolet suomalaisista tiukentaisi maahanmuuttopolitiikkaa 31.3.2010
Suomalaisten mielipiteitä maahanmuuttopolitiikasta (graafit)
Iltalehti/STT: Yli puolet suomalaisista tiukentaisi maahanmuuttolakeja
YLE Uutiset: Suomalaiset haluavat maahanmuuttajista hyötyä yhteiskunnalle
Jussi Halla-aho: Homma ry:n tutkimus maahanmuuttoasenteista (blogi)
Uusi Suomi: ”Räikein ristiriita Kokoomuksessa”
Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkusen haastattelu aamu-tv:ssä (video, 9:30-10:30)
YLE Uutiset: Virkkunen: Normaalia toimintaa
YLE Uutiset: TAUSTA: Erään tutkimuksen historia
YLE Uutiset: Pentti Raittila: "Taitavaa julkisuuteen vaikuttamista"
Svenska YLE: Hommaenkät: Invandrarpolitiken för slapp
YLE TV1 Uutiset 20:30 - Maahanmuuttokritiikki valtaa tilaa mediassa (video)
Kolme viidestä suomalaisesta pitää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä. Peräti yhdeksän kymmenestä on sitä mieltä, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa Suomesta nykyistä helpommin.
Silti yli puolet hyväksyisi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen lähelle kotiansa.
Eri puolueiden kannattajista tiukimmin maahanmuuttoon suhtautuvat perussuomalaisten äänestäjät. Kritiikkiä esiintyy myös kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja keskustan kannattajien riveissä.
Tiedot käyvät selville maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen Taloustutkimus Oy:llä teettämästä tutkimuksesta, jossa selviteltiin maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä mielipiteitä.
Lähes puolet kaikista vastaajista vaikeuttaisi turvapaikan saaneiden perheenjäsenten, turvapaikanhakijana ja kiintiöpakolaisena maahan tulemista.
Vähintään kolme neljästä on samaa mieltä väitteistä, joiden mukaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten pitäisi sopeutua nykyistä paremmin suomalaisten tapoihin, ja että heillä on liian hyvät sosiaalietuudet.
Hommaforum on verkkoyhteisö, joka kerää yhteen suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kriitikoita. Omaa mielipidetutkimusta hommalaiset alkoivat viritellä viime tammikuussa.
"Ihmiset kokivat, että tällaista tutkimusta ei ole vielä tehty ja että sellaiselle olisi tarvetta", kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Matias Turkkila.
Hommaforumilla on usein syytetty isoja viestintätaloja siitä, että ne väheksyvät maahanmuuttopolitiikan kielteisiä seurauksia.
---
Helsingin Sanomat/Miska Rantanen:
Maahanmuuttokriittinen Homma-yhdistys teetti oman tutkimuksen
Yli puolet kiristäisi maahanmuuttoa
Työperäistä maahanmuuttoa vastustaa vain noin joka kymmenes.
Suomen maahanmuuttopolitiikka on liian löyhää, ajattelee kolme viidestä kansalaisesta.
Peräti 91 prosenttia on sitä mieltä, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa Suomesta nykyistä helpommin.
Sen sijaan työpaikan perässä Suomeen muuttamista vastustaa vain 13 prosenttia suomalaisista.
Yli puolet vastaajista hyväksyisi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen lähelle kotiansa.
Tiedot käyvät ilmi maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen Taloustutkimus Oy:llä teettämästä tutkimuksesta, jossa selviteltiin maahanmuuttopolitiikka-aiheisia mielipiteitä.
HS julkaisee tutkimuksen keskeisiä tuloksia yhdistyksen luvalla.
Eri puolueiden äänestäjistä perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat ylivoimaisesti tiukimmin Suomen nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan: 97 prosenttia pitää sitä liian löyhänä.
Näin ajattelee myös kaksi kolmasosaa kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja keskustan kannattajista.
Yleisesti liberaaleinta linjaa tutkimuksessa edustavat vihreiden ja Rkp:n kannattajat.
Lähes puolet kaikista vastaajista vaikeuttaisi turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sekä turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tulemista maahan.
Mielipiteet jakautuvat puolueiden mukaan suunnilleen samoin kuin yleisessä suhtautumisessa maahanmuuttopolitiikkaan.
Poikkeus on työperäinen maahanmuutto, jota kannattavat kokoomuksenkin äänestäjät.
Tutkimuksessa esitettiin joukko väitteitä, joihin piti ottaa kantaa viisiportaisella asteikolla täysin samaa mieltä – täysin eri mieltä.
Vähintään kolme neljästä on samaa mieltä väitteistä, joiden mukaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten pitäisi sopeutua nykyistä paremmin suomalaisten tapoihin, ja että heillä on liian hyvät sosiaalietuudet.
Kolme neljästä vastaajasta tiukentaisi joidenkin tiettyjen ryhmien maahantuloa.
Tutkimuksessa ei tarjottu valmiita vastausvaihtoehtoja siitä, mitä nämä ryhmät voisivat olla.
Myönteisesti vastanneet kirjasivat avoimiin vastauskenttiin muun muassa paremman elintason perässä tulevat ei-työperäiset muuttajat, rikolliset, islaminuskoiset (tai muslimit) ja somalit.
Enemmistö (62 prosenttia) vastaajista on sitä mieltä, että puolueiden ja ehdokkaiden linjaukset maahanmuuttopolitiikasta vaikuttavat vain vähän siihen, ketä ehdokasta he äänestävät eduskuntavaaleissa.
Maahanmuuttolinjauksia pitivät ratkaisevana eniten perussuomalaisten äänestämistä suunnittelevat (85 prosenttia).
Vähän tai ei ollenkaan äänestämiseen vaikuttavana asiana maahanmuuttolinjauksia pitävät keskustan, Rkp:n ja Sdp:n kannattajat – kaikissa hieman yli kaksi kolmasosaa.
---
Helsingin Sanomat/Miska Rantanen:
Erikoinen tilaus Hommalta
Yhdistys ei kerro, paljonko kyselyn tekeminen maksoi.
Hommaforum on verkkoyhteisö, joka kerää yhteen suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kriitikoita. Vilkasta ja ajoittain kiivaana käyvää keskustelupalstaa pitää yllä Homma ry.
Sivuston perustivat helsinkiläisen kuntavaltuutetun Jussi Halla-ahon (perus/sit) Scripta-blogin vieraskirjan vakiokeskustelijat joulukuussa 2008.
Keskustelupalstalla on yli 4 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Tässä kuussa palsta on kerännyt lähes 80 000 yksittäistä kävijää.
Omaa mielipidetutkimusta hommalaiset alkoivat viritellä viime tammikuussa – hyvissä ajoin ennen esimerkiksi 15. maaliskuuta julkaistua HS:n maahanmuuttogallupia.
"Ihmiset kokivat, että tällaista tutkimusta ei ole vielä tehty ja että sellaiselle olisi tarvetta", kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Matias Turkkila, yksi forumin ylläpitäjistä.
Hommaforumilla on usein syytetty isoja viestintätaloja siitä, että ne väheksyvät maahanmuuttopolitiikan kielteisiä seurauksia.
Yhdistys tilasi mielipidetutkimuksen yhteisostona. Kyselyn tarkkaa hintaa Turkkila ei halua kertoa.
Taloustutkimuksen tutkimuspäällikön Juho Rahkosen mukaan yksittäisten yhdistysten tilaamat tutkimukset ovat suhteellisen harvinaisia, joskaan eivät tavattomia.
Rahkosen mukaan tutkimuksen hinta oli normaali eli "useampi tonni".
Hommaforum on poikinut myös puoluehankkeen.
Parhaillaan Muutos 2011 -liike yrittää kerätä 5 000 kannattajakorttia, jotta se voisi rekisteröityä puolueeksi.
Koossa on nyt noin 3 300 korttia.
---
FAKTA
Näin tutkimus tehtiin
Tutkimuksen kohdejoukko on 18 vuotta täyttäneet suomalaiset Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Tutkimusaineisto on koottu Taloustutkimus Oy:n internetpaneelissa.
Tutkimuksen otos painotettiin puoluekannatuksen mukaan väestöä edustavaksi.
Haastattelujen määrä on 905.
Tutkimus toteutettiin 22.–24. maaliskuuta.
Tulosten virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Tutkimuksen tilasi Homma ry.
____________________________________________________
Iltalehti/STT: Yli puolet suomalaisista tiukentaisi maahanmuuttolakeja
Kolme viidestä suomalaisesta pitää tuoreen kyselyn mukaan maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä.
Työpaikan perässä tuleville ovet ovat avoinna, sillä työn vuoksi Suomeen muuttamista vaikeuttaisi vain 13 prosenttia vastaajista. Maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen teettämästä kyselystä kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Jopa 91 prosenttia puolestaan arvioi, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa maasta nykyistä helpommin. Vajaat puolet vaikeuttaisi turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sekä turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tuloa Suomeen.
Eri puolueiden äänestäjistä ylivoimaisesti kriittisimpiä nykyistä linjaa kohtaan ovat perussuomalaiset.
Kyselyyn vastasi Taloustutkimuksen nettipaneelissa 905 täysi-ikäistä suomalaista 22.-24. maaliskuuta. Siinä esitettiin joukko väitteitä, joihin piti ottaa kantaa viisiportaisella asteikolla.
Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.
______________________________
YLE Uutiset: Suomalaiset haluavat maahanmuuttajista hyötyä yhteiskunnalle
Yli puolet suomalaisista haluaisi valita maahanmuuttajat niin, että heistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä yhteiskunnalle. Asia käy ilmi maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvan Homma-yhdistyksen teettämästä tutkimuksesta, joka julkaistiin Helsingin Sanomissa.
Suomalaisista 56 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, jonka mukaan maahanmuuttajat pitäisi valikoida niin, että heistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä yhteiskunnalle.
Noin 40 prosenttia suomalaisista laittaisi mielellään lapsensa kouluun, jossa yli kolmannes lapsista on pakolaisten tai turvapaikanhakijoiden lapsia. Puolet taas ei vastusta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen sijaintia kotinsa lähellä.
Vajaa puolet suomalaisista katsoo kuitenkin, että turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tuleminen Suomeen pitäisi olla nykyistä vaikeampaa. Suunnilleen yhtä moni vaikeuttaisi myös turvapaikanhakijana ja kiintiöpakolaisena Suomeen tulemista.
Tutkimuksessa esitettiin joukko väitteitä, joihin piti vasta viisiportaisella asteikolla sen mukaan, kuinka samaa mieltä väitteen kanssa on. Tutkimusaineisto on koottu Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Haastateltujen määrä on 905.
_____________________________________
Uusi Suomi: ”Räikein ristiriita Kokoomuksessa”
Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho on (ps./sit.) kommentoinut nettisivuillaan Homma-yhdistyksen teettämää kyselyä maahanmuutosta.
Hommaforum on verkkoyhteisö, joka kerää yhteen suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kriitikoita. Sivuston ovat perustaneet Halla-ahon vieraskirjan aktiivikäyttäjät.
Halla-aho arvioi tuoreessa kirjoituksessaan puolueiden ja niiden kannattajakuntien näkemyksiä maahanmuutosta.
- Kokoomuksessa on kenties räikein ristiriita maailmoja syleilevän johtoportaan ja varsin nuivan kannattajakunnan välillä. Useimmilla mittareilla kokoomuslaiset ovat heti perussuomalaisten jälkeen ja kristillisdemokraattien ohella kaikkein maahanmuuttokriittisimpiä, Halla-aho kirjoittaa.
Hän viittaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydmanin maahanmuuttokriittisiin kommentteihin, jotka sekä puoluesihteeri Taru Tujunen että ulkoministeri Alexander Stubb ovat tyrmänneet Kokoomuksen linjan vastaisina.
Ristiriitaa on Halla-ahon mielestä myös Vasemmistoliitossa, jossa duunarit kokevat historialliseksi velvollisuudekseen äänestää puoluetta.
Homma-yhdistyksen tilaaman tutkimuksen mukaan kolme viidestä suomalaisesta pitää maamme maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä.
Jopa 91 prosenttia puolestaan arvioi, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa maasta nykyistä helpommin. Vajaat puolet vaikeuttaisi turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sekä turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tuloa Suomeen.
Kyselyyn vastasi Taloustutkimuksen nettipaneelissa 905 täysi-ikäistä suomalaista 22.-24. maaliskuuta. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselystä kertoi tänään Helsingin Sanomat.
_____________________________________________________
HS:n päätoimittaja Janne Virkkusen haastattelu aamu-tv:ssä
Toimittaja
Toinen keskustelu, paitsi YLE-keskustelu, on tietenkin maahanmuuttokeskustelu, mikä käy täällä Helsingin Sanomissa oikein kuumana. Teillä tänään on julkaistu täällä maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen oma tutkimus. (Mihin mä näyttäisin sen? Tänne näin.) Ja tota, että yli puolet kiristäisi maahanmuuttoa. Miten tulitte siihen tulokseen, että julkaisitte tällaisen gallupin, mikä ei ole teidän omanne, vaan tän Homma-yhdistyksen?
Janne Virkkunen
Toihan on ihan normaalia raportointia, että jos tommonen ja kun tommonen ilmestyy. Siteerataan me näitä YLEnkin tutkimuksia...
Toimittaja
Mutta tämä on tänään vasta ilmestynyt, ilmeisesti ensin teillä.
Janne Virkkunen
Niin no, me saatiin se. Saatiin se, ja tota koska se on uutinen, uutisia ei pantata, uutiset pannaan lehteen. Siis ei se, että me kerrotaan tuosta, ole mikään kannanotto minkään tämmösen Homma-jengin puolesta.
______________________________
YLE Uutiset: Virkkunen: Normaalia toimintaa
Helsingin Sanomien väistyvä päätoimittaja Janne Virkkunen puolusti YLEn Aamu-tv:n haastattelussa lehden päätöstä julkaista maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen teettämän mielipidekyselyn tulokset.
- Tämä on aivan normaalia raportointia, kun tuollainen tutkimus ilmestyy. Siteeraammehan myös YLEn tutkimuksia, Virkkunen sanoi.
Hänen mukaansa uutisia ei voi pantata vaan ne julkaistaan lehdessä.
Virkkunen kuitenkin korostaa, että julkaisupäätös ei merkitse minkäänlaista kannanottoa yhdistyksen puolesta.
YLEn Kemppainen: Taustat kerrottava
Myös YLE Uutisten uutispäätoimittajan Jouni Kemppaisen mukaan tutkimuksen julkaiseminen on mahdollista riippumatta siitä, kuka sen teetti.
- YLE Uutiset on sinänsä kiinnostunut tutkimusten tuloksista riippumatta niiden teettäjistä. Julkaisupäätökset tehdään aina erikseen, ne riippuvat tutkimuksen tekotavasta ja otannasta. Kysymyksenasetteluun kiinnitetään erityistä huomiota, Kemppainen sanoo.
Hän kuitenkin tähdentää, että samalla on tarpeen kertoa teettäjän omasta suhtautumisesta tutkittuun aiheeseen. Teettäjän oma intressi vaikuttaa hänen mukaansa julkaisuun.
- Yleisölle on tehtävä selväksi, millä tavalla kyseinen taustaryhmä tutkittavaan aiheeseen suhtautuu. Yleisesti ottaen YLE Uutiset ei halua ryhtyä tarkoitushakuisten tutkimusten levittäjäksi tekijöiden ehdoilla. Asiat on aina liitettävä taustaansa.
Kemppaisen mukaan YLE Uutiset on jatkossakin kiinnostunut maahanmuuttoon liittyvistä ilmiöistä, niin myönteisistä kuin kielteisistä.
______________________________________________________
YLE Uutiset: Pentti Raittila: "Taitavaa julkisuuteen vaikuttamista"
Maahanmuuttopolitikkaa arvostelevat internetin Homma-sivuston jäsenet iloitsevat tutkimustulostensa laajasta julkistamisesta valtamediassa. Verkkosivujen keskustelijoiden maksama, Taloustutkimuksella teetetty kysely on tutkijan mukaan taitavaa julkisuuteen vaikuttamista.
Tampereen yliopiston journalismin tutkija Pentti Raittila kertoo, että uudet keinot maahanmuuttokritiikin esittämiseen ovat nostaneet päätään runsaan vuoden verran, eivätkä ne ole sattumanvaraisia.
- Kysymys on siitä, kuka asetttaa keskustelun ehdot. Ja tässä nimenomaan siitä, että kyseinen Homma-forumin joukko on halunnut keskustelualoitetta yhä selvemmin itselleen. Valtamedian ratkaisu palvelee tätä aloitetta, Raittila arvioi.
- Aika ratkaisevaa on tietenkin, miten milloinkin kysymykset asetetaan. Tässä tapuksessahan ne oli asetettu näennäisesti aika objektiivisesti, mutta varmasti myös niin, että ryhmittymä, joka on julkisuutta halunnut hallita tällä tavalla, katsoo hyötyvänsä näistä tuloksista, hän sanoo.
Vastaavaa taktiikkaa tutkimustulostensa julkistamiseksi ovat aiemmin harrastaneet myös esimerkiksi eläinaktivistit, suur- ja lääketeollisuus sekä Greenpeace. Kaikille yhteistä on Raittilan mukaan se, että tiettyjä yksityiskohtia ja näkökulmia nostetaan taitavasti julkisuuteen.
- Tehdään se sitten tällaisen kyselyn avulla tai verkko- tai valokuvakampanjan avulla. Olennaista on se, että se herättää niin paljon valtamedian huomiota, että valtamedia ottaa heidän näkökulmansa ikään kuin keskustelun avaukseksi.
Homma-sivustolla on keskiviikkona riemuittu ja lueteltu kaikki tutkimuksen uutisoineet tiedotusvälineet. Homma ei välttämättä jää tähän.
"Samanlainen tutkimus vaikka juuri ennen vaaleja voisi olla varsin kiinnostavaa ja antaa monelle poliitikolle mietittävää. Myöntääkö erehtyneensä vai menettääkö äänestäjänsä … Jumankauta jätkät, me aletaan olla vakavasti otettava yhteiskunnallinen vaikuttaja!", kirjoitti nimimerkki Kaptah sivuston keskustelupalstalla.
_______________________________________________
Svenska YLE: Hommaenkät: Invandrarpolitiken för slapp
Tre av fem finländare anser att Finlands invandrarpolitik är alltför slapp, visar en enkät som Taloustutkimus har gjort för den invandrarkritiska organisationen Homma.
Resultaten publiceras i Helsingin Sanomat. Bakom Homma som främst är ett diskussionsforum på nätet står den invandringskritiske kommunalpolitikern Jussi Halla-Aho. Halla-aho har dömts för brott mot trosfrid för att han kritiserade islam i sin blogg.
Tre av fyra som svarade på enkäten anser att flyktingar och asylsökande borde anpassa sig mer till finländska seder och bruk och ungefär lika många tycker att invandrarnas sociala förmåner är alltför stora.
Över 90 procent av alla svarande tycker att utlänningar som döms för brott borde kunna utvisas från Finland lättare än i dag.
Över 900 personer intervjuades för undersökningen. Att Homma tar till greppet att köpa en stor opinionsundersökning uppger man beror på att ingen liknande undersökning tidigare gjorts och man kritiserar de stora mediehusen för att tona ner de negativa följderna av invandring.
______________________________________________
YLE TV1 Uutiset 20:30 - Maahanmuuttokritiikki valtaa tilaa mediassa
Studiotoimittaja
Maahanmuuttoa koskeva keskustelu on koventunut myös valtamediassa. Maahanmuuttokriittinen Homma-yhdistys julkaisi tänään Taloustutkimuksen tekemän mielipidemittauksen, jonka mukaan maahanmuuttoa kiristäisi yli puolet suomalaisista. Tutkija on huolissaan vihamielisten mielipiteiden saamasta helposta julkisuudesta.
Toimittaja Hanna Eskonen
Maahanmuuttokeskustelu sai tänään jatkokseen jälleen uuden mielipidemittauksen. Tämän Helsingin Sanomien uutisoiman kyselyn takaa löytyy Homma-yhdistys, joka tunnetaan myös avoimen kriittisestä keskustelusta internet-sivuillaan. Suomessa vuosikymmeniä asunut vähemmistön edustaja pohtii keskustelun sävyä huolestuneena.
Alexis Kouros, päätoimittaja, Helsinki Times
Mun mielestäni se on osittain hyvä, että tästä asiasta keskustellaan, totta kai pitää keskustella, mutta keskustelun sävy valitettavasti on vähän...liian pikkumainen. Ehkä se on mennyt vähän liikaa vyön alle.
Toimittaja
Homma ei ole ainoa foorumi, jolla maahanmuuttokritiikki on jyrkentynyt. Keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa lentelevät lukuisat nimettömät mielipiteet, ja niihin tarttuu nyt myös valtamedia. Tutkijan mielestä niin käy liian helposti.
Kaarina Nikunen, mediatutkija, Tampereen yliopisto
Kyllä mä näkisin, että se on nähtävissä tämmönen käänne tämmöseen hyvin niinkun...tähän maahanmuuttokriittiseen näkökulmaan. Mä sanoisin, että monia voi ehkä arveluttaa se, että tätä kautta samalla niinku tämmöset hyvin vihamieliset ja aggressiiviset näkemykset saa tukea.
Toimittaja
Tiedotusvälineitä valvovassa Julkisen sanan neuvostossa asia nähdään toisin.
Risto Uimonen, puheenjohtaja, JSN
Kyllähän tässä on päinvastoin ollut ehkä pikkusen sellanen asenne aiemmin, että ne jotka ovat maahanmuuttokriittisiä, niin he ovat kokeneet, että he eivät saa valtamediassa omaa mielipidettään esiin. Että tässä on paremminkin ollut semmonen, jos tätä nyt karrikoi, niin tämmönen tukahduttava lähestymistapa ollut valtamedialla.
Toimittaja
Erityisesti maahanmuuttoa koskevia mielipidemittauksia on kuitenkin arvosteltu tarkoitushakuisesta kysymyksenasettelusta. Eräs ongelma itse keskustelussa lienee taas se, että sitä käydään enimmäkseen ilman maahanmuuttajia.
Alexis Kouros
Mä luulen, että jos johtuu ehkä enemmänkin siitä että, suomalaiset eivät tajua, että maahanmuutto on jo osa tätä yhteiskuntaa. Että täällä asuu ihmisiä, jotka kuuluvat tähän yhteiskuntaan. Ne eivät ole jotain ulkopuolisia. Että me ollaan täällä.