tiistai 7. joulukuuta 2010

HS: Poliisi keskeytti joukkotappelun Vaasassa

Helsingin Sanomat/STT: Poliisi keskeytti joukkotappelun Vaasassa 7.12.2010

Poliisi keskeytti joukkotappelun Vaasassa sunnuntain vastaisena yönä. Kahinassa oli vastakkain joukko paikallisia ja joukko ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

Hätäkeskus sai vähän ennen puolta yötä ilmoituksen, että parinkymmenen miehen porukka oli menossa kävellen Klemettilän suunnasta Vaasan Olympiakortteliin. Paikalle lähti useita poliisipartioita.

Olympiakorttelissa oli sinne saapuneen miesjoukon lisäksi useita ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Poliisin mukaan tilanne saatiin kuitenkin nopeasti rauhoittumaan.

Paikalla oli hetkeä aikaisemmin tapahtunut kaksi pahoinpitelyä, joista toisessa mies oli saanut vakavia vammoja silmäänsä. Uhrien mukaan pahoinpitelijät olivat ulkomaalaisia.

_______________________________________

YLE Pohjanmaa: Vaasassa poliisi keskeytti joukkotappelun

Poliisi keskeytti viikonvaihteessa joukkotappelun Vaasassa. Poliisi sai hälytyksen, jossa epäiltiin joukkotappelun olevan alkamassa, sillä parinkymmenen miehen joukko oli kävelemässä Klemettilästä Olympiakortteliin.

Olympiakorttelissa oli kyseisen ryhmän miehiä sekä ulkomaalaistaustaisia miehiä. Poliisit saivat tilanteen kuitenkin rauhoitettua. Hetkeä aiemmin oli lähistöllä tapahtunut kaksi pahoinpitelyä, joista toista tutkitaan törkeänä. Asianomistajien mukaan tekijät olisivat olleet ulkomaalaisia miehiä.

___________________________________________

Ilta-Sanomat: Taas kuohahti - poliisi esti joukkotappelun

Poliisi esti joukkotappelun viikonloppuna Vaasassa.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, lauantain puolella vähän ennen puoltayötä tuli hätäkeskukseen ilmoitus puhelimitse, jossa ilmoitettiin että parinkymmenen miehen ryhmä oli ollut kävellen menossa Klemettilän suunnasta Vaasan Olympiakortteliin.

Ilmoituksen perusteella poliisi epäili, että lähistöllä oli alkamassa joukkotappelu.

Poliisilta lähti useampi partio olympiakortteliin, jolloin paikalla oli kyseisen ryhmän henkilöitä sekä useita ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

Paikalla oli ollut vihamielistä käytöstä, mutta poliisi sai rauhoitettua tilanteen. Hetkeä aiemmin oli Olympiakorttelin lähistöllä tapahtunut kaksi pahoinpitelyä, joissa kaksi miestä oli saanut vammoja.

Näistä tapauksia tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Törkeässä pahoinpitelyssä mies oli saanut vakavia vammoja toiseen silmään. Asianomistajien kertomusten mukaan tekijöinä oli ollut ulkomaalaisia miehiä.

Lauantaina myös Turussa oli ulkomaalaisten ja kaljupäisten suomalaisten välinen joukkotappelu.