torstai 22. marraskuuta 2012

Yle: Halla-aho: Porsastelijat ulos Suomesta

Yle Uutiset: Halla-aho: Porsastelijat ulos Suomesta 22.11.2012
Ilta-Sanomat/STT: Rajamäki suututti perussuomalaiset
Täysistunnon pöytäkirja PTK 115/2012 vp - Laki ulkomaalaislain 51 ja 149 §:n muuttamisesta

Perussuomalaiset haluavat tiukentaa ulkomaalaislain karkotuspykäliä. Eduskunta keskusteli asiasta Jussi Halla-ahon (ps.) lakialoitteen pohjalta.

Halla-aho vetosi keskustelussa siihen, että "eräiden kansallisuusryhmien kansalaiset ovat huikeasti yliedustettuina törkeistä rikoksista epäiltyjen ja vankiloiden asiakkaiden joukossa". Ratkaisu ongelmaan on hänen mukaansa yksinkertainen.

- Ihmisten turvallisuutta uhkaavista ja kaikkien maahanmuuttajien mainetta mustaavista yksilöistä hankkiudutaan laillisessa järjestyksessä eroon, Halla-aho vaati.

Halla-ahon mukaan monet rikolliset tulevat maista, joissa rangaistukset ovat selvästi suomalaista ankarampia. Niinpä varsinkin humanitaarisen perustein turvapaikan saaneille on luotava "nykyistä tehokkaampi pelote."

- Vahingonkorvauksille ja sakoille he päästävät räkänaurun. Maahantulijalle täytyy olla alusta asti selvää, että porsastelusta seuraa lähtö, Halla-aho järkeili.

Perussuomalaiset tukivat kuorossa Halla-ahon aloitetta. Puheenvuoroja ryyditettiin värikkäillä tarinoilla ulkomaalaisten rikoksista. Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) mielestä kaiken pahan alku ja juuri on monikulttuurisuuden suosiminen. Saarakkala nosti varoittavaksi esimerkiksi Oslon, jossa hänen mukaansa riehuu "raiskausepidemia".

- Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista on puhuttava avoimesti, jottei naisille tarvitse järjestää öisin suojataksikuljetuksia, Saarakkala vaati.

Rajamäki: Suomen sisun aloite

Entisen sisäministerin Kari Rajamäen (sd.) mielestä "Suomen sisun eduskuntaryhmän lakialoite" ja varsinkin sitä tukevat perussuomalaisten puheenvuorot leimasivat ulkomaalaisia.

- Vaatiessanne pamppu- ja koppalakkilinjaa leimaatte monet ihmiset, jotka tulevat Suomeen suojelun tarpeessa. Teidän mielestänne monikulttuurisuus on yhtä kuin monirikollisuus, Rajamäki moitti.

Kansallismielisen Suomen sisu -järjestön esiin nostaminen sai perussuomalaiset nousemaan takajaloilleen.

- Aloite on perussuomalaisten eduskuntaryhmän. Suomen sisulla ei ole eduskuntaryhmää, Olli Immonen (ps.) katsoi aiheelliseksi oikaista. Immonen itse on toiminut Suomen sisun johtotehtävissä Pohjois-Pohjanmaalla.

Lakialoitteen pontimena on hiljattainen ampumatapaus helsinkiläisessä yökerhossa. Nykyisen lain mukaan rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset "voidaan karkottaa" Suomesta. Halla-aho muuttaisi pykälän muotoon "karkotetaan". Lisäksi aloitteessa esitetään, ettei karkotuspäätöksen saanutta ulkomaalaista lasketa missään oloissa vapaalle jalalle

Opposition lakialoitteista käydään eduskunnassa lähetekeskustelu, mutta ne johtavat vain ani harvoin lainmuutoksiin.

Jyri Rantala

___________________________________

Ilta-Sanomat/STT: Rajamäki suututti perussuomalaiset

SDP:n kansanedustaja Kari Rajamäki suututti perussuomalaiset edustajatoverinsa pahemman kerran eduskunnan täysistunnossa torstai-iltana.

Rajamäki puhui kahdesti "Suomen Sisun" eduskuntaryhmän aloitteesta, kun käsittelyssä oli Jussi Halla-ahon aloite rikoslain muuttamisesta.

Ensimmäisenä älähti perussuomalaisten Jussi Niinistö. Hän vakuutti, ettei kuulu Suomen Sisuun. Hän piti Rajamäen puheita loukkaavina. Olli Immosen (ps) mielestä Rajamäki on kateellinen, kun tämä ei itse ollut tehnyt kyseistä aloitetta.

Lakialoitteessa Halla-aho ja muut perussuomalaiset haluavat muuttaa rikoslain pykälän, jonka mukaan rikokseen syyllistynyt maahanmuuttaja voidaan karkottaa. Pykälä halutaan muuttaa muotoon, että tämmöinen ihminen yksinkertaisesti karkotetaan.

Suomen Sisu on suomalainen kansallismielinen yhdistys, joka haluaa esimerkiksi toimia "maahanmuuton haitallisia vaikutuksia vastaan".