torstai 5. helmikuuta 2015

Salon Seudun Sanomat: Jeesuksen oppi takaisin!

Salon Seudun Sanomat: Jeesuksen oppi takaisin! 5.2.2015

Vaadin kristinuskoa takaisin Suomeen. Haluan että Jeesuksen saarnaama lähimmäisenrakkauden oppi saatetaan uudelleen voimaan. Suomi on palautettava henkisesti takaisin muuhun Eurooppaan.

En tiedä missä vaiheessa kaikki alkoi. Yhtäkkiä vain alettiin puhua siitä, että maahamme tunkee ”elintasopakolaisia”. Ruvettiin osoittamaan sormella somaleja, väitettiin että he etupäässä rötöstelevät ja nostavat sosiaalitukia samalla kun suomalainen kantaväestö nääntyy nälkään verotaakkansa alla.

Kerran kuulin lääkärin odotushuoneessa muutaman juurevan isäntämiehen selittävän, että joku ”epyktiläinen mamma” sai perheelleen neljä tonnia puhtaana käteen, sosiaalista.

Eikä ole pitkä aika siitä, kun joku keksi että Espoossa ajelee musta nainen uusilla lastenvaunuilla.

---

Useamman vuoden ajan on pidetty huolta kielen vääristelystä. Ennen puhuttiin rasismista ja muukalaispelosta, nyt keekoillaan maahanmuuttokriittisyydellä. Ennen pidettiin fasistina sellaista autoritääristä luonnetta, joka potkii heikompia päähän ja lipoo vahvempiaan. Nyt sellainen on kuulemma tervettä järkeä.

En tiedä miten tähän on tultu. Johtuuko kaikki pelosta? Pelkäämmekö me kaikkea vierasta, outoja kieliä, tummempaa ihonväriä? Miten kauheat pakolaiset voivat viedä työpaikkamme, jos he vain haluavat elää sosiaalituella? Eihän se ole mahdollista. Mitä täällä pelätään?

Suomalaiset ovat aina pitäneet itseään kristittyinä. Mutta lähimmäisen rakastaminen tuntuu unohtuneen. Täällä rakastetaan vain omaa itseä. Maahanmuuttovirasto passittaa sodan jaloista tänne ryömineitä lapsia takaisin Italiaan, jossa he joutuvat kadulle. Suomessa kun nojataan lakiin, asetukseen ja järjestykseen.

Inhimillistä ja kristillistä kohtelua traumatisoituneille sotapakolaisille tarjoaa Ruotsi. Sieltä haki viime vuonna turvapaikkaa noin 80 000 ihmistä. Suomesta turvaa haki 3 600 henkilöä. Ruotsissa kymmenille tuhansille turvapaikan saaneille syyrialaisille annetaan oleskelulupa. Suomeen uskalsi viime vuonna 150 syyrialaista.

Yhtä paljon väkeä on tulossa Ruotsiin keskeltä sodan kärsimyksiä tänäkin vuonna. Mikä on seuraus? Yhteiskunnan muuttuminen, monipuolistuminen, yritteliäisyyden lisääntyminen, työvoimapulan loppuminen. Toki muutos tuo ongelmia, mikäpä muutos ei toisi. Mutta Suomen kohtalona on taantuminen, sisäänpäinkääntyminen ja pelko.

---

Me suomalaiset olemme itse olleet reippaita siirtolaisia ja pakolaisia. Vuoden 1870 jälkeen meitä meni kolmannesmiljoona jenkkeihin, sodan jälkeen satoja tuhansia Ruotsiin.

Nämä runsaasti siirtolaisia ottavat maat ovat epäilyttävän menestyneitä: USA, Ruotsi, Britannia, Kanada.

Mutta eiköhän joku meille todista ennen kevään vaaleja, että Suomen tulevaisuuden menestys lepää siinä, että pannaan rajat kiinni ja ollaan täällä vain ihan hiljaa lähekkäin.

Juha Ruusuvuori

Kirjoittaja on Taalintehtaalla asuva kirjailija.