torstai 18. kesäkuuta 2009

Eero Paloheimo: Arvoisa äänikuningas Soini


Keski-Uusimaa:
Eero Paloheimo: Arvoisa äänikuningas Soini
18.6.2009


Sinua on julkisuudessa syytelty siitä, ettet oikein tiedä mihin ryhmään siellä Brysselissä hivuttautuisit etkä tietäisi, mitä ylipäänsä siellä teet. Saisinko vähän auttaa?

Euroopan keskipitkän tähtäyksen tulevaisuuden keskeinen kysymys on Euroopan suhde Afrikkaan. Koska minulla on erinäisiä kokemuksia ja tietoja eteläisen naapurimaanosamme mielialoista ja koska monilla eurooppalaisilla on niistä vain kuvitelmia, on aluksi hyvä kertoa seuraava.

Kymmenien miljoonien afrikkalaisten hartain toive on päästä Eurooppaan. He toteuttavat tämän toiveensa usein keinoja kaihtamatta ja hyvin itsekkäistä, mutta ymmärrettävistä syistä. Eurooppa on heidän Eldoradonsa. Sitten he lähettävät rahaa sukulaisilleen, mutta vain sukulaistensa välittömiin tarpeisiin. He ovat aloitteellisin, rohkein ja ahkerin osa väestöstä. Heitä Afrikka tarvitsisi eniten - Afrikassa.

Kun lasketaan kehitysavun kustannustehokkuuksia, on ylivoimaisesti tehokkaampaa auttaa afrikkalaisia kotimaissaan kuin ottaa heitä vastaan Eurooppaan. Heidän vastaanottonsa meidän siivoojiksemme on eurooppalaista itsekkyyttä. Tämä ongelma kasvaa isoihin mittasuhteisiin, kuin Afrikan väkiluku seuraavan sukupolven aikana kaksinkertaistuu.


Monikyldyyri-ihmisemme ovat fiinejä. He haluavat Helsingin katukahviloihin pariisilaisen tunnelman, joissa värikkäät ja intresantisti pukeutuvat, useita kieliä solkkaavat ihmiset parveilisivat. Kuten mahdollisesti olette huomanneet, pariisilaiset ovat tähän intresanttiuteen hieman kyllästyneet.

Ei siinä olekaan mitään tavoiteltavaa. Sillä keinolla todellinen kulttuurien rikkaus tapetaan muutamassa vuosikymmenessä. Eikä tätä kannata verrata entisiin aikoihin, jolloin sekoittuminen oli hidasta kypsymistä. Nykyisin se on turbovispilän vatkausta. Joten tämä ilo on lyhytaikainen ja muuttuu irvikuvakseen vikkelästi. Euroopalle tästä prosessista on pitkällä tähtäimellä haittaa. Euroopassa on jo nyt liikaa väkeä. Jos maapallon väentiheys olisi sama kuin Euroopan, olisi planeetan väkiluku kaksinkertainen.


Nyt neuvoihin, arvoisa äänikuningas Soini. Voit perustaa sinne Brysseliin Peruseurooppalaisen parlamenttiryhmän, joka ottaa tavoitteekseen Afrikkaan suunnatun kehitysavun uusimisen siten, että tuo apu pitkällä tähtäyksellä tuottaa kunnon tuloksia. Silloin apu painotetaan esimerkiksi koulutukseen koko Afrikassa ja paikallisten olosuhteiden parantamiseen niin, että houkutus sieltä pakoon vähenee.

Mitä itse Eurooppaan tulee, uusi ryhmänne voi keskittyä maanosamme rikkaan mosaiikin säilyttämiseen, ei puuron vatkaukseen. Meillä on maanosa, jossa maat ja kielet samastuvat - toistaiseksi. Suomessa puhutaan Suomea ja Puolassa puolaa. Tämä on yksi merkittävä rikkaus. Peruseurooppalaiset vaalisivat maanosan moninaisuutta, eivätkä pyrkisi luomaan Euroopan Yhdysvaltoja. Euroopan yhtenäisyyttä tarvitaan muuhun tarkoitukseen tulevaisuudessa, ei USA:n, vaan Kiinan kumppanina ja vastapainona. Kiina on tulevaisuuden maailmanvalta.

Oletan, että Brysselissä olisi yhtä ja toista hyödyllistä tekemistä, kunhan asioita ei tarkastele sen tavallisen mikroskoopin lävitse.

Eero Paloheimo

Kirjoittaja on tuusulalainen tekniikan tohtori.