perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ilkka: Oikeudenkäynti ihmiskauppaepäilyistä alkaa tänään

Ilkka: Oikeudenkäynti ihmiskauppaepäilyistä alkaa tänään 13.7.2012
Ilkka: Tehtaan työnjohtaja vangittiin ihmiskaupasta
MTV3: Poliisi epäilee teollisuusyritystä ihmiskaupasta - asianomistajia toistakymmentä 12.7.2012
Poliisitiedote: Poliisi tutkii ihmiskaupparikosta

Pohjalaisyrityksen ihmiskaupasta epäiltyjen vastuuhenkilöiden vangitsemisoikeudenkäynnit alkavat tänään kello 10 Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Epäilyt koskevat Vaasan alueella toimivaa puuteollisuusyritystä.

Yrityksen epäillään palkanneen ulkomaalaisia miehiä työntekijöitä laittomasti. Työolosuhteiden perusteella yrittäjää epäillään työntekijöiden oikeuksien laiminlyönnistä.

-----

Ilkka: Tehtaan työnjohtaja vangittiin ihmiskaupasta

Vaasan seudulla toimivassa puualan tehtaassa epäillään tehtaan ulkomaalaistyöntekijöiden joutuneen ihmiskaupan uhreiksi. Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut tehtaan työnjohtajan ihmiskaupasta epäiltynä.

Poliisitutkimuksissa on tähän mennessä selvinnyt, että noin 50 työntekijän yrityksessä on toistakymmentä ulkomaalaista työntekijää. Heidän työolonsa ovat olleet sellaiset, että poliisi epäilee heidän oikeuksiaan loukatun.

Käräjäoikeus vangitsi 32-vuotiaan Vähässäkyrössä asuvan ulkomaalaismiehen todennäköisin syin eli vahvalla näytöllä. Poliisi vaati vangittaviksi myös yrityksen toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa, jotka ovat olleet pidätettyinä myös ihmiskaupasta epäiltyinä.

Oikeus hylkäsi molemmat vangitsemisvaatimukset, koska näyttöä ei ole heidän osallisuudestaan tekoihin. Oikeus määräsi molemmat pidätetyt heti vapautettaviksi.

____________________________

MTV3: Poliisi epäilee teollisuusyritystä ihmiskaupasta - asianomistajia toistakymmentä

Pohjanmaan poliisi on aloittanut rikostutkinnan tapauksessa, jossa se epäilee erään pohjanmaalaisen teollisuusyrityksen käyttäneen ulkomaalaista työvoimaa laiminlyömällä heidän oikeuksiaan.

Asianomistajia on toistakymmentä. Yritys on poliisin mukaan palkannut miespuolisia työntekijöitä mekaanisen alan töihin. Työskentelyyn liittyvien olosuhteiden perusteella yrittäjää epäillään toiminnasta, jossa on useita puutteita työntekijöiden oikeuksien toteuttamisessa.

Tapaus tuli ilmi yksittäisen tehtävän tutkinnan yhteydessä.

Rikoksesta epäiltynä on otettu kiinni kolme yrityksen johtotehtävissä olevaa henkilöä. Poliisi esittää heidän vangitsemistaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa huomenna.

Esitutkinnan rikosnimikkeenä on törkeä ihmiskauppa.
_______________________

Poliisitiedote: Poliisi tutkii ihmiskaupparikosta

Tiedote epäillystä ihmiskaupparikoksesta


Pohjanmaan poliisilaitokselle on kirjattu rikosilmoitus ihmiskaupparikoksesta. Poliisin suorittaman yksittäisen tehtävän tutkinnan yhteydessä on tullut ilmi tapaus, jossa pohjanmaalaisen keskisuuren teollisuusyrityksen epäillään käyttäneen toiminnassaan ulkomaista työvoimaa siten, että poliisilla on ollut vahvat syyt aloittaa rikostutkinta.

Asianomistajia tapauksessa on toistakymmentä. Yritys on palkannut miespuolisia työntekijöitä mekaanisen alan töihin. Työskentelyyn liittyvien olosuhteiden perusteella yrittäjää epäillään toiminnasta, jossa voidaan todeta useita puutteita työntekijöiden oikeuksien toteuttamisessa.

Asianomistajista, työntekijöistä, suurin osa on kuulusteltu kertaalleen. Tapauksessa on otettu kiinni kolme yrityksen johtotehtävissä olevaa henkilöä rikoksesta epäiltyinä. Poliisi tulee vaatimaan heidän vangitsemistaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa perjantaina. Esitutkinnan rikosnimikkeenä on törkeä ihmiskauppa.

Seuraava tiedote asiasta annetaan 13.7.2012. klo 16.00.