maanantai 2. heinäkuuta 2012

Iltalehti: Vanhuksilta rosvotaan koruja - "Ei sydäntä eikä moraalia"

Iltalehti: Vanhuksilta rosvotaan koruja - "Ei sydäntä eikä moraalia" 2.7.2012

Poliisi kaipaa vihjeitä Porvoon seudulla lähi päivinä tapahtuneista vanhuksiin kohdistuvista rikoksista.

Porvoon seudulla on tehty viime päivinä kolme vanhuksiin kohdistuvaa varkautta tai ryöstöä. Kaksi kolmesta vanhuksesta käytti kulkemiseen apuvälinettä, kuten rollaattoria. Vanhuksilta on varastettu koruja ja rahaa.

Kaikissa tapauksissa tekijöinä on toiminut kaksi ulkomaalaista naista. Poliisi epäilee, että kaikki rikokset olisi tehnyt sama naispari, mutta ei sulje pois mahdollisuutta, että tekijät olisivat eri henkilöitä.

Rikoskomisario Peter Fagerholm on tapauksista huolissaan.

- On todella huolestuttavaa, että käydään tällä tavalla puolustuskyvyttömien vanhusten kimppuun. Näillä tekijöillä ei ole sydäntä eikä moraalia, Fagerholm sanoo.

Eräässä tapauksessa toinen naisista piti asianomistajan rollaattorista kiinni, kun toinen heistä repi väkivalloin naisen kaulasta arvokkaan kaulaketjun. Tapaus sattui keskellä päivää.

Toisessa tapauksessa vanhuksen luo hoivakodin pihalle oli tullut kaksi ulkomaalaista naista, joista toinen oli osoittanut iäkkään uhrin rollaattoria. Sen jälkeen tunkeutuja oli laittanut rihkamakorun kaltaisen esineen iäkkään naisen kaulalle ja samalla anastanut kaulalla olleen kultaketjun. Toinen vieraista oli samaan aikaan jututtanut muita pihalla olleita.

Poliisi pyytää rikosten selvittämiseksi vihjeitä henkilöiltä, jotka ovat mahdollisesti nähneet kyseiset tapahtumat. Fagerholm myös kehottaa ihmisiä yleiseen valppauteen Porvoon alueella, sillä tekijät saattavat yrittää myydä varastettuja koruja.

Vihjeitä voi ilmoittaa numeroon 071-873 8753 tai lähimmälle poliisiasemalle.

___________________

Ilta-Sanomat: Vanhuksia ryöstetty Porvoossa - kahta ulkomaalaista etsitään

Porvoon alueella on viikon sisällä tapahtunut useampi vanhuksiin kohdistunut ryöstö.
Poliisi epäilee, että tekijät ovat samat, kaksi ulkomaalaista naista.

Torstaina 28.6. vuonna 1925 pyörätuolilla liikkunut nainen ryöstettiin Runeberginpuistossa. Toinen ryöstäjistä oli pitänyt vanhuksen pyörätuolista kiinni, kun toinen oli väkivalloin repinyt naisen kaulassa olleen arvokorun irti. Teko tapahtui noin klo 12.30.

Samana päivänä ryöstettiin toinenkin liikuntarajoitteinen vanhus. Tapaus sattui Porvoon kaupunginpuistossa klo 16-17.00 välillä. Ryöstössä lähti mukaan kultasormus sekä kaikki rahat.

Sunnuntaina kaksikko iski vanhuksen kimppuun Askolan Helkamäentiellä. Tuolloin vietiin kaulakoru.

Poliisin mukaan tekijät käyttäytyvät erittäin röyhkeästi tai vietellen.

Mahdollisia silminnäkijöitä tai tapauksiin liittyviä vihjeitä voi soittaa poliisin numeroon 071 873 8753 tai lähimmälle poliisille.