keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Yle: Kerjäläisiä tänä kesänä vain vähän

Yle Pohjanmaa: Kerjäläisiä tänä kesänä vain vähän 11.7.2012

Vaasassa on tehty vain satunnaisia havaintoja kerjäläisistä tänä kesänä, mutta erilaisia musisoijia on sen sijaan ollut runsaastikin kaupungin keskustassa. Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että varsinaisista kerjäläisistä tulee ilmoituksia aniharvoin.

Pohjalaisessa katukuvassa ei ole juuri nähty kerjäläisiä tänä kesänä. Poliisi tekee kuitenkin selvän eron perinteisen kerjäämisen ja esimerkiksi musisoinnin välillä. Komisario Mika Jylhä Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että erilaisia musisoijia on nähty paljon, mutta ilmoituksia kerjäläisistä on tullut hyvin vähän.

- Yleensä jos kerjäläisiä liikkuu, niin aika herkästi ihmiset soittavat ja ilmoittavat, koska joidenkin mielestä se on häiritsevää tai se häiritsee katukuvaa. Nyt on tullut todella vähän soittoja, mikä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että kerjäläisiä on ollut vähän, Mika Jylhä kertoo.

Jylhä arvelee, että kerjäläiset ovat siirtyneet suurempiin kaupunkeihin. Aiempina vuosina kerjäläisiä on nähty muun muassa tapahtumien, kuten Provinssirockin, yhteydessä.

Vuonna 2003 voimaan tulleen yleisen järjestyslain mukaan kerjääminen ei ole lainvastaista, eikä siihen voi puuttua muuta kuin silloin, jos se on häiritsevää tai aggressiivista.