tiistai 24. heinäkuuta 2012

Verkkouutiset: "Jos Halla-Aho olisi rehti, hän korjaisi turhanpäiväisen bloginsa"

Verkkouutiset: "Jos Halla-Aho olisi rehti, hän korjaisi turhanpäiväisen bloginsa" 24.7.2012

Jussi Halla-ahon toiminta ihmetyttää kansanedustajakollegaa.

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että poliisi pyytää perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-ahoa hävittämään poistettavaksi määrätyt blogikirjoituksensa.

Halla-aho sanoi maanantaina Yle Uutisille, että aikoo jättää bloginsa ennalleen poliisin yhteydenotosta huolimatta. Halla-aho on korvannut poistettavaksi määrätyt kirjoituksensa lainauksilla ja linkillä MTV3:n asiaa käsittelevään uutiseen, joiden perusteella lukija voi tarkistaa, mitä alkuperäinen kirjoitus pitää sisällään.

SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner ei ole tyytyväinen Halla-ahon menettelyyn.

- Jos Halla-Aho olisi rehti, hän korjaisi turhanpäiväisen bloginsa sen sijaan että juoksuttaa poliisia vain siksi että voi..., Jungner kirjoittaa Facebookissa.

Ylikomisario Jukka Mäkelä Helsingin poliisista kertoo Yle Uutisille, että poliisin on otettava aikalisä arvioidakseen tilannetta valtakunnansyyttäjänviraston ja oikeusrekisterikeskuksen kanssa.

- Verkon käytön yleistyminen on tuonut poliisille haasteita. Tällaiset päätökset ovat meille ihan uusia, eikä monista asioista ole olemassa selkeää ohjeistusta, Mäkelä sanoo Yle Uutisille.

Korkein oikeus tuomitsi kesäkuussa Halla-ahon sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi hänet määrättiin poistamaan halventaviksi katsotut kirjoitukset blogistaan.