torstai 19. heinäkuuta 2012

Kaleva: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteella

Kaleva: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteella 19.7.2012
Poliisitiedote: Kaasusumutinhyökkäys Oulussa

North Priden yhteydessä järjestettyyn keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteella Kirkkotorin koulutuskeskuksessa.

Hyökkäys tehtiin seminaari- ja keskustelutilasuuteen, jonka aiheena oli homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka.

Hyökkäyksen kohteeksi joutui tilaisuuteen puhumaan kutsuttu Dan Koivulaakso. Koivulaakso on entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja kansalaisaktivisti.

Poliisin mukaan Koivulaakson aloittaesa puheensa, hyökkäsi paikalla ollut mies hänen eteen ja sumutti kädessään olleella sumuttimella häntä kasvoihin.

Hyökkäys tapahtui seitsemän jälkeen. Hyökkääjä oli juossut samoin tein pakoon.

Keskustelutilaisuudessa oli paikalla noin 30-40 henkilöä, joista suurin osa altistui sumuttimen käytölle.

”Tilassa oli sen verran paljon sumutetta, että tulin kotiin ottamaan piilolinssit pois silmistä. En halunnut heittää niitä roskiin, koska olen köyhä opiskelija”, paikalla ollut Janne Hakkarainen kertoo.

Poliisin mukaan Koivulaakso jouduttiin toimittamaan sairaalaan tarkistettavaksi. Vielä ei ole tietoa oliko Koivulaakso sattumanvaraisesti valittu kohde.

Paikalla ollut Matti Aalto kertoo, että poliisi tuli paikalle nopeasti. Poliisi selvitti tapahtuman kulun paikallaolleilta ja otti ylös hyökkääjän tuntomerkit.

Vielä ei ole tietoa toimiko hyökkääjä yksin vai oliko hänellä avustajia paikalla.

Seminaarin osallistujat joutuivat tuulettamaan tilan ja siirtymään toiseen päähän rakennusta jatkamaan keskustelua.

Poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä.

Keskustelutilaisuus oli North Priden ulkopuolista ohjelmaa, jonka järjesti Sosialistinen vaihtoehto/CWI-, Vapaa Vasemmisto- ja DSL-ryhmät.

____________________________________

Poliisitiedote: Kaasusumutinhyökkäys Oulussa

Oulussa tapahtui klo 19 aikaan Kirkkotorin koulutuskeskuksessa välikohtaus. Paikalla oli menossa seminaari ja kekustelutilaisuus, jonka aiheena homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka. Pääpuhujan aloittaessa puheen, hyökkäsi yllättäen paikalla ollut mieshenkilö pääpuhujan eteen ja sumutti kädessään olleella kaasusumuttimella puhujaa kasvoihin.

Tilaisuudessa paikalla noin 30-40 henkilöä, joista suurin osa altistui kaasusumuttimen käytölle. Tapauksen johdosta puhujana ollut henkilö toimitettu sairaalaan tarkistukseen.

Tilaisuus liittyy tänään Oulussa alkaneeseen North Pride -tapahtumaan. Hyökkäyksen tekijä toistaiseksi tuntematon. Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelyinä.