perjantai 30. joulukuuta 2016

HS: Suomalaiset pahoinpitelevät ja auttavat turvapaikanhakijaa Aki Kaurismäen uutuuselokuvan trailerilla

Helsingin Sanomat: Suomalaiset pahoinpitelevät ja auttavat turvapaikanhakijaa Aki Kaurismäen uutuuselokuvan trailerilla 30.12.2016

AKI KAURISMÄEN odotetusta pakolaiselokuvasta on julkistettu liikkuvaa kuvaa. Toivon tuolla puolen -elokuva kertoo Suomesta turvapaikkaa hakevan syyrialaisen pakolaisen tarinan.

Elokuva on myös mukana helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla kilpailemassa festivaalin pääpalkinnosta.

TRAILERISSA nähdään pääosaa esittävän Sherwan Hajin lisäksi Kaurismäen vakionäyttelijöitä. Toista miespääosaa esittää Sakari Kuosmanen ja mukana ovat myös Kati Outinen, Sulevi Peltola ja Ilkka Koivula.

Elokuvaa on odotettu erityisesti sen ajankohtaisen teeman vuoksi.

Trailerinkin perusteella elokuva tarttuu suoraan Suomea ja Eurooppaa tänä ja viime vuonna ravistelleeseen pakolaiskriisiin. Trailerilla nähdään esimerkiksi turvapaikanhaku, turvapaikkahaastattelu ja jonkinlainen pahoinpitely, jonka kohteena näyttää olevan Hajin hahmo.

Teemaa alleviivaa elokuvan päätyminen Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan. Pakolaiskriisi on tuntunut erityisesti Saksassa.

Trailerin musiikkina kuullaan uusi versio Tuomari Nurmion kappaleesta Skulaa tai delaa. Kuvissa nähdään esiintymässä Nurmion ja Spuget-yhtyeen lisäksi myös Agentsin Esa Pulliainen ja Marko Haavisto & Poutahaukat.

Toivon tuolla puolen saa ensi iltansa Suomessa 3. helmikuuta.