keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Yle: Raumalaismies tuomiolla uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Yle: Raumalaismies tuomiolla uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 21.12.2016

Raumalainen mies on syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan mies on panetellut, solvannut ja uhannut Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevia ja länsimaihin asumaan muuttaneita islaminuskoisia ihmisryhmiä nettisivuillaan. Hän ei ole poistanut kirjoitusta poliisiviranomaisen pyynnöstä huolimatta.

Mies on antanut ymmärtää, että Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevat islaminuskoiset ihmisryhmät ovat länsimaisia ihmisryhmiä alhaisemmalla tasolla. Kirjoituksessa on syyttäjän mukaan todettu, että ihmisryhmään kuuluvat pitäisi jopa tappaa.

Tunnettu maahanmuuton vastustaja

Mies on uskonrauhasyytteen mukaan loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjannut ja häpäissyt sitä, mitä islamilaiset uskonnolliset yhdyskunnat pitävät pyhänä.

Hän on julkaissut julkisessa Facebook-profiilissaan kuvan avoinna olevasta Koraanista, jonka päällä on miehen kirjoituksen mukaan ollut koiran ulostetta ja pekonia. Syyttäjän mukaan syytetyllä on ollut ilmeinen loukkaamistarkoitus.

Syyteharkinta on tehty valtakunnansyyttäjänvirastossa. Syyttäjä vaatii, että tekijä on tuomittava ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sen ohella sakkoihin. Lisäksi kirjoitukset pitäisi poistaa netistä. Syytetty on tunnettu maahanmuuton vastustaja ja hänellä on aiempaa vastaavaa rikoshistoriaa.

Satakunnan käräjäoikeus antaa tuomionsa miehelle tammikuussa. Mies on kiistänyt kiihottamisen kansanryhmää vastaan.