lauantai 4. huhtikuuta 2009

Uusi Suomi: Soini ojentaa Halla-ahoa: ”No nyt Jussi horisee”


Uusi Suomi:
Soini ojentaa Halla-ahoa: ”No nyt Jussi horisee”
4.4.2009


Pressiklubi/YLE (video, 20:00-)
3.4.2009


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kimpaantui eilisessä Ylen Pressiklubissa Helsingin kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon blogista. Halla-aho kirjoitti, että Perussuomalaiset olisi ”luovuttanut omia ehdokkaitaan koskevan päätäntävallan” muun muassa medialle.

- No nyt Jussi horisee, Soini sanoo Halla-ahon blogista.

- Perussuomalainen puolue tekee päätökset itsenäisesti eikä sitä voi painostaa. Ei RKP, ei Vihreät Naiset, ei Hufvudstadsbladet. Mutta ei myöskään Jussi Halla-ahon liepeillä pyörivä tällainen propellipäiden joukko, joka lähtee keräämään puolueen virallisen ehdokasasettelun aikana nimiä siltä varalta, että puoluehallitus ei tee mieleistä päätöstä. Ei näin voi tehdä! Soini jyrähtää.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan nyt mitataankin, ottaako Halla-aho ”opikseen ja lähtee vakavaan poliittiseen vaikuttamiseen, vai onko hän tällaisten höyrypäitten vietävissä”.

--------------------------------------------------

Anna-Stina Nykänen
Niin, tässä on mun mielestä, Soinihan ratkaisee tässä samalla kertaa monta ongelmaa kuten esimerkiksi sen että Halla-aho ei nyt sitte, Halla-aho on sivuutettu ja se menee tosi nätisti kun kaikki huomio keskittyy Soiniin. (ym.)

[Soini perustelee ehdokkuuttaan, haluaa PS:n kasvamaan murrosiästä, haluaa muita nousemaan]

Ruben Stiller
Niin, kun tuossa tuli mainittua Jussi Halla-ahon nimi niin luenpa sinulle mitä Jussi Halla-aho kirjoittaa blogissaan: "Perussuomalaisten puoluehallitus on valitettavasti ja vastoin odotuksia luovuttanut omia ehdokkaitaan koskevan päätäntävallan vihreille naisille, valtakunnansyyttäjälle ja medialle vaikkei tätä kukaan kehtaa julkisuudessa myöntää." Mitä sanot tähän, Timo Soini?

Timo Soini
No nyt Jussi horisee. Ei me koskaan...

Nykänen
Vain nyt?

Soini
No nyt ainakin tässä. Perussuomalainen puolue tekee päätökset itsenäisesti eikä sitä voi painostaa. Ei vihreät naiset, ei RKP, ei Huvudstadsbladet mut ei myöskään Jussi Halla-ahon liepeillä pyörivä tämmöinen propellipäiden joukko joka lähtee keräämään puolueen virallisen ehdokasasettelun aikana nimiä siltä varalta jos puoluehallitus ei tee mieleistä päätöstä.

Stiller
mi..mi..

Soini
Ei näin voi tehdä!

Stiller
Halla-aho rohkaisee tässä kirjoituksessa näitten nimien keräämistä, ovatko sinun.. onko sinun ja Jussi Halla-ahon välinen poliittinen suhde katkennut lopullisesti?

Soini
No en mä nyt niinkään sanois mutta Jussin... Jussille sanoisin sen että kiinnitä vähän seuraas huomiota että sä oot niin paljon fiksumpi kuin seuraajas että nyt nähdään... nyt otetaan miehestä mittaa että ottaako hän opikseen ja lähtee vakavaan poliittiseen vaikuttavaa.. vai onks hän tämmösten höyrypäitten vietävissä.

Mirja Pyykkö
Hei saanks mä kysyä että onks sulla niinkuin semmoinen ongelma että kukin aika tuottaa oman näköisensä ihmisiä että aikanaan Vennamo otti Eino Poutiaisen SMP:n näkyväks kasvoks. Kaikki muistaa hörökorvasen Einon joka mopon kanssa meni ja kaikki tiesi että tästä kansan osasta on nyt kysymys. Sulle tuli Toni Halme, sit tuli Halla-aho. Et lähdet sä tavallaan miettimään ja katsomaan et kuka todellakin jatkaa sun työtäs vai mikä, onks tää pako?

Stiller
Niin, puoluehan on sinusta täysin riippuvainen tällä hetkellä.

Pyykkö
Ei Jeesustakaan kukaan muu voi korvata.

Soini
Hah hah haa!

Stiller
Sä olet korvaamaton, Timo!

Soini
Älkää nyt hyvänen aika ihan kaikkee, mut tottakai vastuullisen poliittisen johtajan on katsottava että mikä hänen mukanaan nousee silloin kun hän nousee. Mä haluun että Perussuomalaisten ja Timo Soinin kanssa, siis minun kanssani nousevat hyvät asiat, myönteiset asiat. Ei viha, ei väkivalta, ei inho vaan se että että pidetään ihmisistä huolta, taistellaan paremman huomisen puolesta. Yritetään vaikuttaa myönteisesti ja tottakai, minä vastaan, puheenjohtaja vastaa, vastasin kolme ja puoli vuotta Toni Halmeesta, ei ollut kivaa mutta tein sen. Kyllä vastaan Jussi Halla-ahostakin siihen asti kun hän on minun vastattavissa mutta en voi vastata hänen kannattajistaan joiden kanssa en oo samaa mieltä.

Nykänen
Must on hirveen kiinnostavaa se että, ajatella sitä että, millä tavalla tää nettimaailma ja kaikki nää blogit ja kaikki nää keskustelupalstat niin tuottaa ja nostaa sitä sellaista mitä mä kutsun persupuheeks. Nythän on niin että joka kerta bussissa viereen istuu joku niinku mä sanon persukielellä persuämmä joka alkaa paasata hirveesti omia mielipiteitään ja siihen liittyy tietty semmonen omahyväinen ote joka mun mielestä, jota nimen omaan nää keskustelupalstat myös lietsoo, että nykyäänhän kaikki palaute mitä saadaan on paljon ronskimpaa ja roisimpaa ja et jotenkin on totuttu siihen et sinne räpätään mielipiteitä, siellä myös syntyy hirveen helposti semmoinen illuusio, että koko maailma on samaa mieltä kuin minä, kun sieltä tulee näitä samanmielisten yhteisöjä. Ja esim Halla-ahon ympärillä oleva porukka on suht pieni verrattuna siihen miten valtavan paljon ...

Stiller
Niin, kysytäänpä tästä et mikä on itseasiassa, jos sä määrittelisit tässä lähetyksessä, Halla-ahon ja sinun ideologinen ero?

Soini
No Jussi on puhunut maahanmuutosta, mutta en minä tiedä mitä mieltä hän on EU:n perustuslaista, sosiaalipolitiikasta, koulupolitiikasta. Se on hieman tämmöistä monomaanista vetoa maahanmuutosta. Siitä hänellä on perusteita, en sitä kiistä mut sen mitä Anna-Stiina sanoi niin netissä syntyy se harha, mä oon sanonut että kun nurkkaan tuijottaa keskiyöllä ja sen jälkeen ja kaikkee elämää tapahtuu siel kottaraispöntössä niin se supistaa sun maailmankuvaa ja tästä on niinku kysymys. Sananvapaus on tärkeetä mut nyt nimenomaan ne ihmiset jotka siellä kirjoittaa niin vastaisivat omalla nimellään, Jussi vastaa omalla nimellää nyt käräjillä, mutta tää propelliporukka niin he sieltä nimimerkin suojista ovat milloin kenenkin kimpussa. Tasaselle vaan omalla nimellä niin kyllä sitten sananvapautta voi toteuttaa.