keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Aamulehti: Rasistien Homma-forum vai uuden politiikanteon pioneeri?


Aamulehti:
Rasistien Homma-forum vai uuden politiikanteon pioneeri?
29.4.2009


Keskusta, kokoomus ja sdp seuraavat taatusti kateellisena sivusta, kuinka pienet perussuomalaiset pyörittävät mediaa.

Syytöksiä ulkomaalaisvihasta, rökälemäinen kuntavaalivoitto, oudot Facebook-ryhmät, Soinin piruilu eurovaalien kustannuksella, rasismista syytteessä oleva tohtori Halla-aho, listaa voisi jatkaa.

Julkisuus on seurannut niin hämmästyttävästi perussuomalaisia, että tulevia vaaleja on jo nimitetty Soinin vaaleiksi.

Eurovaalit ovat perussuomalaisille lämmittelykierros. Puolueen tähtäimessä ovat seuraavat eduskuntavaalit 2011. Niissä nimet, kuten Sampo Terho ja Jussi Halla-aho ovat jo rutkasti tutumpia. Puolueen komento säilyy samana, sillä Timo Soinin asema vankistui entisestään Halla-ahon nöyrtyessä odottamaan vuoroaan seuraaviin vaaleihin.

Oma ilmiönsä on verkon Homma-forum, jonka merkitystä myös Halla-aho toistaa nykyään lähes mainosmiehen lailla. Erityisesti politiikan harmauteen kyllästyneet nuoret aikuiset näkyvät aktivoituneen netissä.

Yhden tabuna pidetyn asian eli maahanmuuton ympärille kokoontunut verkosto kuvaa omaa videomateriaalia sivuilleen ja järjestää tapaamisia ympäri Suomea. Tekeminen perustuu ryhmän omalle innostukselle, ei ylhäältä määrätylle toiminnalle, kuten puolueissa yleensä.

Homma-forum on evoluutiota Suomen Sisusta, jonka toiminta näyttää verkossa hyytyneen. Sisun nettisivut olivat paikoin avoimen rasistisia.

Kun Homma-forum on mestarinsa Halla-ahon mukaan löyhä verkosto itsenäisiä ajattelijoita, Suomen Sisun sivuilta löytyy edelleen yhtä mahtipontista organisaatiohössötystä kuin maanalaisen kommunistisen liikkeen toiminnasta 1920-luvulla.

Aihepiiri on säilynyt samana. Vääränlainen maahanmuutto on yhteiskunnan suurin syöpä.

Tarpeellisen kriittisen keskustelun vaarana on laumaperäinen fakki-idiotismi. Jos jokaisessa yhteiskunnan lonkerossa piileskelee potentiaalinen turvapaikkashoppailija ja sitä tukeva konsensuksen sosiaalitantta, kaikkien ulkopuolisten salaliitto alkaa vaikuttaa koko ajan todennäköisemmältä vaihtoehdolta.

Toni Viljanmaa