perjantai 17. huhtikuuta 2009

Nuoret keskustalaiset: Ovatko Perussuomalaiset avoimesti rasistinen puolue?

Nuoret keskustalaiset: Ovatko Perussuomalaiset avoimesti rasistinen puolue? 17.4.2009
Helsingin Sanomat: Keskustanuoret epäilevät perussuomalaisten hyväksyvän rasismin

Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Antti Kurvinen ovat tyrmistyneitä Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin päätöksestä jättää allekirjoittamatta eduskuntapuolueiden rasismin vastaista vetoomusta. Muut puoluejohtajat allekirjoittivat torstaina 16.4. julkilausuman siitä, että heidän puolueensa pidättäytyvät tulevien eurovaalien kampanjoinnissa kaikista rasistisista kannanotoista. Nämä puolueet eivät myöskään hyväksy ehdokkailtaan mitään maahanmuuttajille kohdistettua vihamielistä viestintää.

Keskustan nuorisojohtajat kysyvät onko Soini paaluttanut perussuomalaisten linjaksi ulkomaalaisvihamielisyyden ja maahanmuuttajavastaisuuden? Kurvinen ja Pitkänen eivät voi ymmärtää, miksi perussuomalaiset eivät hyväksyneet vetoomusta, joka perustuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin ihmisoikeusvelvoitteisiin.

- Rikoslaissa on kielletty kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Ulkomaalaisviha on siis laitonta. Nyt herää kysymys siitä, hyväksyykö Timo Soini rikollisen toiminnan puolueessaan, kysyy KOL:n puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Nuoret keskustalaiset haluavat korostaa työperäisen maahanmuuton tärkeyttä. Laman jälkeen ikääntyvää Suomea uhkaa ennennäkemätön työvoimapula. Tälläkin hetkellä monilla aloilla merkittävä osa työvoimasta on uussuomalaisia.

- Työperäinen maahanmuutto ja pakolaispolitiikka täytyy pitää erillään toisistaan. Työhaluiset ja yritteliäät ihmiset ihonväristä riippumatta ovat tervetulleita rakentamaan suomalaista yhteiskuntaa, linjaa Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen.

Keskustalaiset nuoret ja opiskelijat haluavat vetää tarkan rajan maahanmuuttokriittisyyden ja rasismin välille. Avointa ja rohkeaa keskustelua maahanmuuttopolitiikasta tarvitaan, mutta perussuomalaisten edustajien avaukset eivät sitä ole.

- Timo Soini kumppaneineen naamioi ilmeisesti rasisminsa maahanmuuttokriittisyydeksi. Varautunut suhtautuminen maahanmuuttoon ei oikeuta loukkaamaan kenenkään ihmisarvoa, kulttuuria tai uskontoa, toteavat Kurvinen ja Pitkänen.

Lisätietoja:

Jouni Pitkänen, Keskustanuorten varapuheenjohtaja, 040 543 6121, jouni.pitkanen@keskustanuoret.fi

Antti Kurvinen, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja, 050 389 7260, antti.kurvinen@keskustaopiskelijat.fi

Tuomas Vanhanen, Keskustanuorten poliittinen suunnittelija, 050 389 7258, tuomas.vanhanen@keskustanuoret.fi

__________________________________________

Helsingin Sanomat

Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Antti Kurvinen ilmoittavat tiedotteessaan olevansa tyrmistyneitä perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin päätöksestä jättää allekirjoittamatta eduskuntapuolueiden rasismin vastainen vetoomus.

Muut puoluejohtajat allekirjoittivat torstaina julkilausuman siitä, että heidän puolueensa pidättäytyvät tulevien eurovaalien kampanjoinnissa kaikista rasistisista kannanotoista.

Keskustan nuorisojohtajat kysyvät tiedotteessaan, onko Soini paaluttanut perussuomalaisten linjaksi ulkomaalaisvihamielisyyden ja maahanmuuttajavastaisuuden. Kurvinen ja Pitkänen eivät tiedotteensa mukaan voi ymmärtää, miksi perussuomalaiset eivät hyväksyneet vetoomusta, joka perustuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin ihmisoikeusvelvoitteisiin.

Timo Soini on kertonut allekirjoittaneensa puolueen puheenjohtajana yleiseurooppalaisen rasisminvastaisen julistuksen 1998."Se on asiallisesti samansisältöinen kuin nyt ehdotettu, ja nimeni siinä on edelleen pätevä. Painostus on aina vastenmielistä", Soini toteaa.

Vetoomus syntyi Rkp:n aloitteesta."Miksi en allekirjoita tätä vetoomusta? Siksi, että katson Rkp:n yrittäneen puuttua vetoomuksella perussuomalaisten ehdokasasetteluun. Tällaista käytöstä en siedä, en Rkp:ltä, enkä keneltäkään muultakaan", Soini kirjoittaa blogissaan.