keskiviikko 12. marraskuuta 2008

HS: "Suomen Obamaa" joudutaan vielä odottamaan

Heli Suominen kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa, etteivät vähemmistöihin kuuluvat ole Suomessa yltäneet politiikan kärkipaikoille. Suomisen mukaan Ahvenanmaan edustaja Elisabeth Nauclér on Ruotsista muuttanut siirtolainen, mutta "varsinaisia" maahanmuuttajataustaisia kansanedustajia ei eduskunnassa ole.

Helsingin Sanomat: uutinen
12.11.2008 22:32


Suomessa vähemmistöihin kuuluvat eivät ainakaan toistaiseksi ole yltäneet politiikan huippupaikoille.

Hallituksessa ei ole maahanmuuttajataustaisia ministereitä.

Ahvenanmaata edustava Elisabeth Nauclér on Ruotsista muuttanut siirtolainen, mutta "varsinaisia" maahanmuuttajataustaisia kansanedustajia ei eduskunnassa ole.

Lähimpänä eduskuntapaikkaa oli vuoden 2007 vaaleissa vihreiden Zahra Abdulla, joka jäi vain muutaman sadan äänen päähän kansanedustajuudesta.

Viime eduskuntavaaleissa Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireistä oli ehdolla yhteensä 20 maahanmuuttajataustaista ehdokasta.

Tämän syksyn kuntavaaleissa maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita oli vajaat 500. Ehdokkaiden kokonaismäärä oli lähes 39 000.

Kunta- ja puoluetasolla maahanmuuttajien osuus ja näkyvyys kasvaa kuitenkin selvästi. Helsingin keskustanuoria esimerkiksi johtaa Abdirahim Hussein.