lauantai 15. marraskuuta 2008

Ilta-Sanomat: Ääriharava

Sanna Ukkola kirjoittaa viikonlopun Ilta-Sanomissa perussuomalaisten ääniharavasta Jussi Halla-ahosta. Ukkolan mukaan Halla-ahon Scripta-blogi perustuu pitkälti islamilaisten ja afrikkalaisten rikosten esittelyyn. Artikkelissa lainataan blogista aiemmin poistettuja kohtia Rosa Meriläisen raiskauksesta sekä Halla-ahoa kadulla lähennelleestä homosta. Ukkola toteaa, että kirjoituksissa vilahtelee ristiriitaisuuksia, eikä niissä esitetä ratkaisuja esille nostettuihin ongelmiin. Tilastoja Ukkola katsoo Halla-ahon tulkitsevan väärin mm. somalien työttömyyden kohdalla.

(Alkuperäinen juttu vain Ilta-Sanomien paperiversiossa, alla linkit skannauksiin ja otteita tekstistä)

Ilta-Sanomat 15.11.2008
teksti1 "Ääriharava1"
teksti2 "Ääriharava2", "Uhkakuvia muukalaisista levitelty aina", "Sisupuolue"
teksti3 "En kannata väkivaltaa"
teksti4 "Monikulttuurisuus on väkivaltaista"


"Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino", kirjoitti Jussi Halla-aho blogissaan. Millainen mies on tarjolla Helsingin kaupunginhallitukseen?
...
Halla-ahon blogi perustuu pitkälti islamilaisten ja afrikkalaisten - varsinkin somalien - rikosten esittelyyn. Halla-aho listaa kirjoituksissaan maahanmuuttajien tekemiä rikoksia ja keskittyy erityisesti muslimien tekemiin ryhmäraiskauksiin. Todellisuudessa puskissa tehtävät ryhmäraiskaukset ovat poliisin ja kriminaalitutkijoiden mukaan marginaalinen ongelma - suurimman osan seksuaalirikoksista tekee tuttava sisätiloissa.
...
Vaikka Halla-aho on kritisoinut islamia voimaan uskovana uskontona, voimaan hän uskoo kirjoitustensa perusteella itsekin. Eräässä blogissa hän kertoo raivostuneensa, kun mies yritti lähennellä Tehtaanpuistossa.
...
Siviilipalveluksen käynyt Halla-aho harrastaa pistooli- ja kivääriammuntaa ja on kirjoittanut ihaillen aseista. Ampumassa Halla-aho käy kesäisin esimerkiksi Alajärven metsästysseuran ampumaradalla.
...
Vaikka Halla-aho kuvailee blogissaan yksityiskohtaisesti maahanmuuttajien mukanaan tuomia ongelmia, hän ei juuri kirjoita siitä, miten ongelmiin pitäisi reagoida. Halla-aho on huolissaan siitä, että moni maahanmuuttaja ei tee töitä. Kriitikkojen mukaan Halla-aho kuitenkin itse levittää juuri sellaisia asenteita, joiden takia maahanmuuttajien on vaikea työllistyä.

Kirjoituksissa vilahtelee samanlaisia ristiriitoja. Yhdessä tekstissään Halla-aho kirjoittaa: "Puoli vuosisataa kestänyt rahan kippaaminen Kankkulan kaivoon nimeltä Afrikka, ei ole johtanut muuhun kuin lisääntyvään kurjuuteen." Toisaalla hän kuitenkin pohtii, olisiko parempi viedä rahaa pakolaisleirille, kuin kuskata parituhatta onnellista kalliiseen pohjoiseen.

Kun Halla-aho paheksuu sitä, että viestimet rummuttavat maahanmuuttajiin kohdistuvaa yksittäistä veritekoa, mutta vaikenevat maahanmuuttajien rikoksista, hän kirjoittaa: "Väärien mielikuvien luominen ja kantaväestön aiheeton demonisoiminen yksittäistapauksen nojalla on epäoikeudenmukaista."

Ongelmaa Jussi Halla-aho ei näe siinä, että hän syyllistyy itse samaan kirjoittaessaan esimerkiksi yksittäisten somalien rikoksista.

Halla-aho tulkitsee tilastoja varsin vapaasti. Hänen mukaansa alle 10 prosenttia somalialaisista käy töissä. Todellisuudessa työvoimaan kuuluvista somalialaisista töissä käy 54 prosenttia, selviää työ- ja elinkeinoministeriön tilastosta.
...
Halla-aholla on uskollinen kannattajakunta. Fanit kutsuvat häntä Mestariksi ja opiskelevat hänen kirjoituksiaan: "Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Pannaan kala päiviltä. Mitä vasemmistohuligaani tekee? Heittää kiviä? Miten vasemmistohuligaanin kivenheitto lopetetaan? "

Halla-ahon opetuslapset keräävät esimerkiksi parhaillaan asiayhteydestä irrotettuja kommentteja julkisuuden henkilöiltä Mestarinsa pyynnöstä. Niitä Halla-aho aikoo mahdollisesti julkaista nettisivuillaan, todistaakseen kuinka helppoa on siteerata jotakuta väärin. Halla-aho teki kantelun Julkisen sanan neuvostoon A-Talk-ohjelmasta, jossa hän katsoi tulleensa väärin siteeratuksi.

Kanteluita Halla-aho tekee häneen kohdistuvasta kritiikistä herkästi, vaikka omissa kirjoituksissaan hän peräänkuuluttaa sananvapautta.
...
Sekaan kielitieteilijä heittelee sellaisia hienolta kuulostavia termejä kuin cosi fan tutti, ad infinitum, de facto, kodifioitu, aksiooma, ad hoc.
...
Halla-ahon mukaan ihmiset eivät ole samanarvoisia. Ihmisen arvon määrittää se kuinka arvokas hän on yhteiskunnalle.
...
Tästä ei Halla-ahon mukaan kuitenkaan seuraa sitä, että vähempiarvoiset pitäisi kaasuttaa.
...