keskiviikko 19. marraskuuta 2008

IS: Perussuomalaisten ehdokas harkitsee rikosilmoitusta puoluettaan vastaan

Mika Koskisen Ilta-Sanomien verkkosivuille kirjoittamassa jutussa lahtelainen perussuomalaisten varavaltuutettu Hassan Osman Gebreil kertoo harkitsevansa rikosilmoituksia Lahden ja Hämeen perussuomalaisista. Syynä ovat blogikirjoitukset, joissa on Hassanin mukaan viitattu rasistisesti mm. hänen lapsiinsa. Alunperin Etelä-Suomen Sanomiin haastateltu (kirjoitusta ei nettilehdessä) Hassan ei halua yksilöidä käytettyjä ilmaisuja tai nimetä kirjoittajia.

Ilta-Sanomat:
uutinen
19.11.2008 12:14

Ilta-Sanomat/STT:
uutinen
19.11.2008 17:47

Helsingin Sanomat:
uutinen
19.11.2008 18:12


Osman, joka on myös Sudan-Suomi-yhdistyksen puheenjohtaja, syyttää kirjoituksia rasistisiksi ja kertoo yhdistyksen harkitsevan rikosilmoituksen jättämistä PS:n Hämeen ja Lahden yhdistyksiä kohtaan, Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa.

Osmanin syyttävä sormi kohdistuu erityisesti sellaisiin perussuomalaisiin, jotka kuuluvat kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön. Kuuluisin sisulainen on PS:n Helsingin ääniharava Jussi Halla-aho.

Lahden seudulla sisulaisiin kuuluu Etelä-Suomen Sanomien mukaan muun muassa Asikkalan uusi valtuutettu James Hirvisaari ja Lahden tuleva varavaltuutettu Jani Karhapää.
...
Hänen mielestään useampikin kirjoittaja on käyttänyt maahanmuuttajista rasistisia ilmaisuja ja viitannut niillä muun muassa hänen omiin lapsiinsa.
...
-Todelliset, rasistiset motiivit ovat paljastuneet nettikirjoittelusta, toteaa Hassan Osman. Hän ei halua eritellä yksittäisiä ilmaisuja.
...
Osman on tyytyväinen, että valtuustopaikka jäi pientä vaille.

-En olisi siirtynyt perussuomalaisiin, jos olisin tiennyt sen olevan tällainen puolue.

Hassan Osman on työskennellyt Suomessa 30 vuotta eikä voi hyväksyä kirjoituksia, joiden mukaan Suomi kuuluu alkuperäisille suomalaisille ja saamelaisille.

Hän varoittaa suomalaisia kuuntelemasta äärioikeistoa, jotta paheneva lama ja köyhyys eivät synnyttäisi vihamielisyyttä maahanmuuttajia kohtaan.