torstai 27. marraskuuta 2008

Seura: Suomen mukavin mies

Timo Soini on tehnyt valtavan karhunpalveluksen Suomen jo ennestään ulkomaalaisvihamieliselle maahanmuuttopolitiikalle ja umpimieliselle asenneilmastolle, kirjoittaa Tulva-lehden päätoimittaja Anne Moilanen kolumnissaan Seura-lehdessä.

Seura: kolumni
48/2008


Sen jälkeen kun Suomen mukavimman miehen Timo Soinin johtamat Perussuomalaiset saavuttivat syksyn kuntavaaleissa veret seisauttaneen vaalivoiton, päiviteltiin toreilla hetki, että mitäs, tuleekohan nyt ulkomaalaisvastaisia puheita valtuustoihin.

No mitä luulisitte? Totta mooses tulee! Ulkomaalaisvastaisuus on ainoa asia, joka alle prosentin lilliputtilukemista yhtäkkiä 5,4 prosentin kannatukseen nousseita persuja yhdistää – siis sen lisäksi, että Timo Soini on kaikkien mielestä mukava mies.
---
Soinin mukavuuskertoimen lisäksi selityksiä populistisen persu-puolueen kannatuksen räjähdykselle voi tietysti hakea yleisestä eriarvoisuuden lisääntymisestä ja tuloerojen kasvusta, mutta eniten silti siitä ilmeisimmästä: rasismista.

Suomen jo ennestään ulkomaalaisvihamieliselle maahanmuuttopolitiikalle ja umpimieliselle asenneilmastolle Timo Soini on tehnyt valtavan karhunpalveluksen. Soinin mukavuuden oudosti kultivoimia persuja ovat alkaneet äänestää myös piilorasistit. Nallekarhumainen, rakastettava puoluejohtaja on tehnyt ulkomaalaisvastaisista mielipiteistä tavallaan sosiaalisesti hyväksyttäviä.

Suomalaisessa politiikassa mukavien, mutta aatteellisesti kyseenalaisten äijien menestys on toki jo perinne. Silti en käsitä, miten tässä maassa lähes 140 000 ihmistä on kuluvana syksynä voinut äänestää puoluetta, jonka johtaja vastustaa naispappeutta ja aborttia ja ottaa puolueensa listoille kaikki yököttävimmätkin rasistit, joita muut puolueet eivät ole huolineet.
---
Väkivaltaa ja asekulttuuria ihannoiva Halla-aho tunnetaan ennen muuta rasistisista (tai kuten hän itse saivartelee, ”monikulturismia vastustavista”) nettikirjoituksistaan, joissa hän esittelee ulkomaalaistaustaisten ihmisten tekemiä rikoksia sekä erittelee sitä, millaiset naiset tässä maassa mieluiten saisi raiskata.

Mieluiten raiskattavia ovat Halla-ahon mukaan ”vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä”, koska ”heihin ei osu mikään muu kuin se, että monikulttuurisuus osuu omaan nilkkaan”.

Että tältä pohjalta. Soini on kieltäytynyt kommentoimasta Halla-ahon toimintaa, koska tämä ei ole Perussuomalaisten jäsen.

Siitä huolimatta Soini otti Halla-ahon kuntavaaleissa listoilleen – ja hemmetti soikoon, koko persu voi olla halla-ahoja täynnä!

Perussuomalaiset on noussut nykyiseen menestykseensä nimenomaan hyväksymällä mukaan puoluetoimintaan ison joukon väkeä, joka lietsoo epäluuloa ja vihaa jo valmiiksi heikossa asemassa olevia maahanmuuttajia kohtaan.
---