torstai 23. huhtikuuta 2009

Aamulehti: Halla-aho aikoo allekirjoittaa rasismin vastaisen julistuksen


Aamulehti:
Halla-aho aikoo allekirjoittaa rasismin vastaisen julistuksen
23.4.2009


Filosofian tohtori Jussi Halla-aho aikoo allekirjoittaa rasismin vastaisen julkilausuman asettuessaan ehdolle kesän eurovaaleihin.

- Valitsijayhdistyksemme vastustaa jyrkästi kaikenlaista rasismia, syrjintää ja sortoa riippumatta siitä, kohdistuuko se kansalaisten enemmistöön, eri vähemmistöihin tai muihin niihin verrattavissa oleviin ryhmiin, Halla-ahon valitsijayhdistyksen adressiin nimiä kerännyt tamperelainen Juha Mäki-Ketelä kirjoittaa sähköpostiviestissään.

Halla-aho on parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa syytteessä uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho edustaa Helsingin valtuustossa sitoutumattomana perussuomalaisia. Soinin puolue ei ole rasismin vastaista julkilausumaa allekirjoittanut, vaikka muut eduskuntapuolueet niin tekivät.

Mäki-Ketelä keräsi Halla-ahon adressiin 3 357 allekirjoitusta. Oikeusministeriö edellyttää 2 000:ta nimeä valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Halla-ahon valitsijayhdistys vie perustamisasiakirjat ja jäsenlistat oikeusministeriöön ensi maanantaina.

Halla-ahon ryhmän lisäksi myös kommunistinen valitsijayhdistys aikoo allekirjoittaa samantyyppisen julistuksen.

Halla-ahon ryhmä lähti liikkeelle, kun perussuomalaiset ei valinnut Halla-ahoa eurovaaliehdokkaaksi. Puoluejohtaja Timo Soini piti adressin keräämistä tärkeimpänä syynä hylkäämiseen. Hän tulkitsi sen puolueen hajottamiseksi.

Alma Median toimitus ei tavoittanut Jussi Halla-ahoa kommentoimaan asiaa.

Toni Viljanmaa