torstai 16. huhtikuuta 2009

Uusi Suomi: Riittääkö tämä Halla-aholle?


Uusi Suomi:
Riittääkö tämä Halla-aholle?
16.4.2009


Helsingin kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon eurovaaliehdokkuus on jälleen askeleen lähempänä. Valitsijamiesyhdistystä puuhaavan Juha Mäki-Ketelän mukaan kannatuskortteja on nyt kasassa 1917, kun tarvittava määrä on 2000. Niitä on tullut Mäki-Ketelän mukaan yhä kiivaampaan tahtiin.

Halla-aho ei ole tehnyt vielä virallista päätöstä, asettuuko hän valitsijamiesyhdistyksen ehdokkaaksi. Mäki-Ketelä kertoo Uudelle Suomelle keskustelleensa kohuvaltuutetun kanssa jälleen tänään.

- Kyllä Halla-aho suhtautui tähän [korttien määrään] yhtä innostuneesti kuin minäkin. Mitään hän ei ole vielä puhunut ehdokkaaksi asettumisesta mutta vihreää valoa hän on näyttänyt. Sitten kun kaksi tuhatta korttia on kasassa Halla-aho tekee virallisen päätöksensä.

Halla-ahon valinta alkaa käydä yhä selvemmäksi, kun hän maanantaina ilmoitti, ettei usko asettuvansa muun puolueen kuin Perussuomalaisten ehdokkaaksi. Valitsijamiesyhdistystä hän ei siis tyrmää.

- Minä en ole loikkariluonne. Pitäisin hyvin ihmeellisenä tilannetta, jossa lähtisin ehdokkaaksi jonkin toisen puolueen listoilta, Halla-aho kertoi Uudelle Suomelle maanantaina.

Halla-ahon euroehdokkuus repii myös Perussuomalaisia. Monet puolueen jäsenet ovat antaneet tukensa Halla-aholle Uuden Suomen blogipalvelussa ja arvostelleet kovin sanoin puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia. Perussuomalaiset lähettäneet kannattajakortteja myös Mäki-Ketelälle.

- Persuilta tulee kymmenen-viisitoista nimeä kerrallaan yhdessä kuoressa. Monesti on lappu mukana, jossa sanotaan, että olemme perussuomalaisia mutta tuemme tätä kampanjaa, Mäki-Ketelä kertoo.

Perussuomalaisten lisäksi kannatusta on tullut eri puolelta maailmaa asuvilta suomalaisilta. Tamperelaisen Mäki-Ketelän mukaan viimeksi tänään on tullut 29 nimeä yhdessä kuoressa Thaimaasta.

- Kyllä tämä on ollut opettavainen kokemus. Että nykyäänkin voidaan yhdessä tehdä jotakin, eikä vaan istuta kotona katsomassa salkkareita, Mäki-Ketelä hehkuttaa.