lauantai 4. huhtikuuta 2009

Ilta-Sanomat: Jussi Halla-aho jättää perussuomalaiset


Ilta-Sanomat/Sanna Ukkola:
Jussi Halla-aho jättää perussuomalaiset
4.4.2009
16:18

Jussi Halla-ahon kommentti
16:59


Iltalehti:
Jussi Halla-aho jatkaa perussuomalaisissa
17:15


Aamulehti:
Pysyykö Halla-aho perussuomalaisissa?
17:57

Verkkouutiset:
Kohuvaltuutettu heitti hyvästit perussuomalaisille
18:06


Ilta-Sanomat/Sanna Ukkola:
Halla-aho kiistää: En ole jättämässä perussuomalaisia
18:54

Ilta-Sanomat/Sanna Ukkola:
Soini: Toivon, että Halla-aho kertoo yksiselitteisesti asioista
19:03


Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho kertoo Facebook-sivuillaan jättävänsä perussuomalaiset. Halla-aho valittiin sitoutumattomana puolueen listalta Helsingin kaupunginvaltuustoon.

"Jussi Halla-aho toteaa propellipäisille kannattajilleen, että PS-juna on mennyt ja uusi juna on liikkeellä", Halla-aho kirjoittaa sivullaan IS:n saamien tietojen mukaan.

Samalla Halla-aho tarjoaa linkin tuoreeseen blogikirjoitukseensa, jossa hän pyytää kannattajiaan lähettämään nimensä keräykseen, jonka tarkoitus on varmistaa hänen eurovaaliehdokkuutensa.

- Kullakin on prioriteettinsa, ja jos ne eivät ole yhteensovitettavissa, on viisaampaa jatkaa erikseen. Turha tässä mitään sodanjulistuksia on jakaa suuntaan tai toiseen.

Järkiavioliitoissa on järkeä vain niin kauan kuin niissä on järkeä. Minulla ei ole mitään PS:ää vastaan, eikä tämä ole minulle arvovaltakysymys, Halla-aho perustelee päätöstään.

Halla-ahon mukaan ainoa tapa vaikuttaa puolueen johdon toimintaan on näyttää vaaleissa, että peli ei vetele.

- PS luottaa kannattajiensa uskollisuuteen kaikissa oloissa, ja jos luottamus osoittautuu oikeutetuksi, sillä ei ole syytä muuttaa linjaansa, Halla-aho kirjoittaa.

Kaupunginvaltuutetun mukaan perussuomalaiset ei halua profiloitua maahanmuuttoasioilla.

- Minun mielestäni jonkun on tässä tilanteessa pakko profiloitua sillä, ja jos PS on väärä hiekkalaatikko, on valittava uusi. Puolue ei saa olla itseisarvo, vielä vähemmän puoluejohdon arvovalta.

Perussuomalaiset ei huolinut Halla-ahoa eurovaaliehdokkaaksi, mikä suututti kaupunginvaltuutetun kannattajat, joita puheenjohtaja Timo Soini kutsui propellipäiksi TV2:n Pressiklubi-ohjelmassa.

----------------------

Jussi Halla-aho Ilta-Sanomien uutisesta:

Tiedoksi lyhyesti ja ytimekkäästi: En ole ilmoittanut jättäväni PS:ää. Naamakirjassa käytiin hyvin yleistä keskustelua Soinin propellipäälausunnoista, eurovaaleista ja Homma/PS-asetelmista. Tai sellaista keskustelua minä ainakin koin käyväni. Joku on tietysti toimittanut Sannalle irtolauseita, joista Sanna on tehnyt lennokkaita johtopäätöksiä.

-----------------------

Iltalehti:

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahoa ei ole jättämässä perussuomalaisia.

Sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Jussi Halla-aho katkaisee siivet huhulta, jonka mukaan hän olisi jättämässä perussuomalaiset.

- En ala ennakoimaan tulevaisuutta, mutta en ole tällä hetkellä jättämässä perussuomalaisia, Halla-aho vakuuttaa Iltalehdelle.

Eurovaalien kohuehdokkaan seuraava poliittinen tähtäin on eduskunnassa.

- Näillä näkymin eduskuntavaalit kiinnostavat, ellei mitään aivan ihmeellistä tapahdu, Halla-aho kertoi.

Halla-aho nousi kunnallisvaalien ääniharavaksi viime vuonna. Halla-aho pyrki perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi, mutta puoluehallitus ei häntä valinnut.


---------------------------------------

Ilta-Sanomat 18:54 ja 19:06

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho kiistää olevansa jättämässä perussuomalaisia. Halla-aho pohdiskeli asiaa IS:n tietojen mukaan Facebook-sivuillaan.

Halla-ahon mukaan kyse ei ole siitä, että hän olisi jättämässä puoluetta.

"En ole ilmoittanut jättäväni PS:ää. Naamakirjassa käytiin hyvin yleistä keskustelua Soinin propellipäälausunnoista, eurovaaleista ja Homma/PS-asetelmista. Tai sellaista keskustelua minä ainakin koin käyväni", Halla-aho kirjoittaa internetin Homma-forumilla.

Facebookissa Halla-aho ilmoitti kannattajilleen, että PS-juna on mennyt ja uusi juna on liikkeellä.

- Kullakin on prioriteettinsa, ja jos ne eivät ole yhteensovitettavissa, on viisaampaa jatkaa erikseen. Järkiavioliitoissa on järkeä vain niin kauan kuin niissä on järkeä.

Kaupunginvaltuutetun mukaan perussuomalaiset ei halua profiloitua maahanmuuttoasioilla.

- Minun mielestäni jonkun on tässä tilanteessa pakko profiloitua sillä, ja jos PS on väärä hiekkalaatikko, on valittava uusi.


---------------------------------------------

Ilta-Sanomat 19:03

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini otti tuoreeltaan kantaa Halla-ahon puolueenjättämispuheisiin.

- Pitää odottaa virallista ilmoitusta. Toivon, että hän kertoo yksiselitteisesti, mitä mieltä hän on asioista. Odotetaan mielenkiinnolla, mitä seuraavaksi tapahtuu, toteaa Soini.

Soini sanoo, että jos Halla-aho lähtee puolueesta, hänen tulee luopua valtuustoryhmäpaikastaan.

- Jos ihminen saa luottamuspaikan puoleen listoilta, hänen tulee siitä rehellisyyden nimissä luopua, jos hän jättää puolueen.