maanantai 13. huhtikuuta 2009

Uusi Suomi: Halla-aho yllättää – taas


Uusi Suomi:
Halla-aho yllättää – taas
Minne katosivat Halla-aho-fanit? – Deadline meni!
13.4.2009


Uuden Suomen tavoittama Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho ei sulje edelleenkään pois mahdollisuutta ryhtyä eurovaaliehdokkaaksi. Kolme puoluetta on kohuvaltuutetun kertoman mukaan vokotellut häntä ehdokkaaksi.

Perussuomalaisten hylkäämä Halla-aho kirjoitti aprillipäivänä blogissaan, että ”ellei ensi viikon lopulle tultaessa ole erittäin paljon enemmän allekirjoittajia kuin valitsijayhdistykseen vaaditaan, minä ja muut asiaan liittyvät tahot katsomme, ettei ehdokkuudelleni ole kysyntää.”

Halla-aholle valitsijamiesyhdistystä keräävä Juha Mäki-Ketelän mukaan valitsijakortteja on kasassa nyt 1600, kun yhdistyksen perustamiseen tarvitaan 2000.

Nyt Halla-aho kertoo Uudelle Suomelle, että blogiin kirjoitettu nootti oli pelkkää ”tsemppaamista”. Hän ilmoitti asiaan liittyen kannattajilleen myös blogissaan, että ”lupaukset on toki tehty rikottaviksi”

- Tarkoitus oli saada ihmiset ymmärtämään, mistä on kyse. Tämä näkyy ulospäin ja vahva kannatus nyt on jatkon kannalta ajatellen erittäin tärkeää, Halla-aho toteaa.

Tällä hän viittaa etenkin vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Hän ei kiellä pitävänsä niitä tärkeämpinä kuin kesän eurovaaleja.

- Kyllä minä luulen, että eduskuntavaaleja pidetään yleisesti tärkeämpinä. Tämä näkyy myös alhaisessa äänestysaktiivisuudessa. Eurovaaleilla on kuitenkin psykologinen merkitys. Ne kertovat, mihin suuntaan yhteiskunta on menossa.

Samalla Halla-aho painottaa, ettei hän ole sitoutunut Mäki-Ketelän valitsijamiesyhdistyksen ehdokkaaksi, jos sellainen syntyy. Hän kertoo pitävänsä vielä kaikki vaihtoehdot auki.

- Olen saanut kolmelta rekisteröityneeltä puolueelta tarjouksen ryhtyä ehdokkaaksi heidän listoiltaan, Halla-aho kertoo paljastamatta kuitenkaan puolueita.

- Mutta minä en ole loikkariluonne. Pitäisin hyvin ihmeellisenä tilannetta, jossa lähtisin ehdokkaaksi jonkin toisen puolueen listoilta.

Halla-aho valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon Perussuomalaisten listoilta, mutta puolueen jäsen hän ei ole. Hän kuitenkin kokee olevansa sitoutunut puolueeseen - ainakin täksi vaalikaudeksi. Todennäköisintä siis on, että Halla-ahosta tulee Mäki-Ketelän valitsijamiesyhdistyksen ehdokas.

Näin uskoo Mäki-Ketelä itse, ”ellei Soinilla ole takataskussaan vielä yllätystä”.

=================================================

Maahanmuuttokriittisen Helsingin kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon eurovaaliehdokkuus näyttää yllättäen epävarmalta.

Halla-aho kirjoitti aprillipäivänä blogissaan, että ellei valitsijamiesyhdistystä puuhaavalla Juha Mäki-Ketelällä ”ole ensi viikon lopulle tultaessa erittäin paljon enemmän allekirjoittajia kuin valitsijayhdistykseen vaaditaan, minä ja muut asiaan liittyvät tahot katsomme, ettei ehdokkuudelleni ole kysyntää.”

Tuolloin tarkoitettu viikonloppu on nyt jo käytännössä mennyt pääsiäisviikonloppu, Deadline eli asetettu aikaraja on siten takana.

Mäki-Ketelä kertoi tänään Uudelle Suomelle, että valitsijakortteja on kasassa nyt noin 1600. Eurovaaliehdokkaan valitsijamiesyhdistyksen toteuttamiseen vaaditaan vähimmillään 2000 allekirjoitusta.

- Huomenna, kun posti tulee niin uskon, että kahden tuhannen paikkeille päästään, Mäki-Ketelä kertoo.

- On tässä vielä aikaa. Uskon, että kortteja tulee yli kaksi tuhatta.

Halla-aho puhui blogissaan kuitenkin ”erittäin paljon enemmästä” kuin tästä 2000:n minimistä.

Mäki-Ketelä uskoo, että perussuomalaiset ovat ”agitoineet” hänen kampanjaansa vastaan verkossa.

- Netissä on kirjoiteltu, että kortteja hylättäisiin vääränlaisen paperin vuoksi. Perussuomalaiset pyrkivät aktiivisesti saamaan ihmiset panikoimaan.

Paperilaadulla ei Mäki-Ketelän mukaan ole väliä. Lisäksi hän on hyväksyttänyt korttimallinsa oikeusministeriöllä.

Uusi Suomi ei tavoittanut tänään Jussi Halla-ahoa kommentoimaan EU-ehdokkuuttaan.

Äänivyöryllä Helsingin valtuustoon syksyllä valittua Halla-ahoa voi pitää kesän eurovaalien kokonaisuuden kannalta merkittävänä henkilönä. Hän voisi esimerkiksi napata perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliitolta toisen paikan, mikä olisi hänen ehdokkuutensa torpanneelle PerSu-puheenjohtaja Timo Soinille ikävä asia. Perussuomalaisten sisällä muhii Soinia vastaan melkoinen kapina ehdokkuuspäätöksen vuoksi.

Myös muiden puolueiden laskelmia kohupoliitikko Jussi Halla-aho voisi eurovaaleissa sekoittaa.