torstai 26. huhtikuuta 2012

Yle: Romaniasta poliisiapua kesäkuun alussa

Yle Uutiset: Romaniasta poliisiapua kesäkuun alussa 26.4.2012

Romanialaispoliisi viipyy Suomessa kesän loppuun. Poliisiyhteistyöstä sovittiin huhtikuun alussa.

Rikoksentorjuntaan Romaniasta luvattu poliisi saapuu Suomeen todennäköisesti kesäkuun alussa. Ajankohtaa ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, kertoo poliisitarkastaja Terho Rajala poliisihallituksen kansainvälisestä yksiköstä.

Rajalan mukaan romanialaispoliisi auttaa selvittämään, liittyykö Suomessa olevien kerjäläisten toimintaan rikollisuutta. Hän tulee auttamaan myös muun Romaniasta Suomeen tulevan liikkuvan rikollisuuden torjunnassa.

Romanialaispoliisi viipyy Suomessa kesän loppuun saakka.

Rajala korostaa, että kyseessä on kokeilu, jonka tuloksia arvioidaan kesän jälkeen. Tuolloin pohditaan myös yhteistyön mahdollista jatkamista.

Eurooppa- ja Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) ja Romanian ulkoministeri Cristian Diaconescu sopivat poliisiyhteistyöstä huhtikuun alussa.

Sosiaaliavun tulosta ei vielä tietoa

Romaniasta on luvattu lähettää toinenkin virkamies, joka auttaa kerjäläisiin liittyvissä sosiaalisissa ongelmissa.

Helsingin sosiaaliviraston johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän mukaan vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, koska romanialaisvirkamies saapuu.

Räihä kertoo, että asiasta on neuvoteltu Romaniassa, ja vierailun käytännön järjestelyt ovat parhaillaan meneillään.

Lopullisesti ajankohdan odotetaan ratkeavan ensi kuun lopulla, jolloin Romanian suurlähettiläs vierailee Helsingin Diakonissalaitoksella.