torstai 26. huhtikuuta 2012

Turun Sanomat: Yrittäjä: kebab-skandaali vihamiesten kosto

Turun Sanomat: Yrittäjä: kebab-skandaali vihamiesten kosto 26.4.2012

Viime talven kebab-skandaalista syytetty yrittäjä Serggio Agali väittää joutuneensa kahden entisen työntekijänsä koston uhriksi. Viime marraskuussa Agali vangittiin epäiltynä lukuisista rikoksista, muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Hän istui Turun poliisivankilassa yli neljä kuukautta ja kertoo vapautuneensa vasta pääsiäisen alla. Nyt hän istuu kymmenien paperinivaskojen keskellä toimistossaan Turun Hirvensalossa.

Hän on mies, jota syytetään koko maata puhuttaneesta kebab-skandaalista. Lokakuun lopussa keskusrikospoliisi, tulli ja terveystarkastajat iskivät Agalin lihaliikkeeseen ja kolmeen ravintolaan Turussa.

Omistaja lähipiireineen vangittiin ja ravintolat suljettiin hygieniarikkomusten vuoksi. Ravintolat avasivat ovensa tammikuussa, mutta lihaliike pysyy vielä toistaiseksi suljettuna.

Jupakan käsittely alkaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa toukokuussa. Agali vannoo voittavansa jutun.

– Tämä minua kohtaan kohdistunut isku on todella väärin. En ole tehnyt mitään niistä rikoksista, joista minua syytetään.

Hän väittää, että koko juttu on parin katkeran entisen työntekijän kostoa.

Agali kertoo poliisikuulusteluissa saaneensa tietää, että ihmiskauppaepäilyt ovat lähtöisin kahdelta entiseltä työntekijältä. Toisen hän oli kertomansa mukaan erottanut epäillyn väärinkäytöksen ja toisen tämän saaman rikostuomion vuoksi.

Agalin tarinassa nämä miehet keksivät väitteet kiristyksestä sekä ihmissalakuljetuksesta ja saivat johdettua poliisia harhaan.

– Onneksi ollaan Suomessa. Oikeus tulee tapahtumaan, yrittäjä puhisee.

Miesten kertoman mukaan Agali teetti ylipitkiä päiviä ravintoloissaan eikä maksanut kunnon palkkaa. Lisäksi hän vaati rahaa miesten tuomisesta Suomeen ja uhkaili.

Agalin mukaan kaikki väitteet ovat tekaistuja. Hänen mukaansa miesten palkoista löytyvät todisteet.

Hän ei tuonut miehiä Suomeen ja vaati vain palauttamaan kassasta varastetut 30 000 euroa. Vapauduttuaan hän teki varastelleesta miehestä rikosilmoituksen.

TS

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA