keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Turun Sanomat: Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä

Turun Sanomat: Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä 11.4.2012
Iltalehti: Matti Vanhanen tuohtui hihamerkkiehdotuksesta

Perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen ehdottaa blogissaan ulkomaalaisille pakollisia hihamerkkejä. Eronen kirjoittaa Uusi Suomi -verkkolehden blogipalvelussa, että hihamerkkien käyttönotto helpottaisi poliisin työtä ja vapauttaisi resursseja, sillä sen jälkeen poliisin ei tarvitsisi kysellä ulkomaalaisilta henkilöllisyystodistuksia.

Juutalaiset pakotettiin Natsi-Saksassa pitämään hihamerkkinä keltaista daavidintähteä, jolla heidät pystyttiin erottamaan julkisesti juutalaisiksi.

Eronen ehdottaa kirjoituksessaan, että ulkomaalaisen hihamerkki olisi eri kansalaisuuksilla erilainen.

– Muslimeilla se voisi olla vaikka puolikuu, jonka värityksen määrittelisi esim. joku koti- tai lähtömaan kansallinen juttu, venäläisillä sirppi ja vasara, kambodzalaisilla maamiina ja yhdysvaltalaisilla hampurilainen. Eli siis vaikkapa Sortavalasta tullut (pimeän) taksinkuljettaja pitäisi hihassaan punamustaa sirppiä ja vasaraa, Eronen kirjoittaa.

Myös suomenruotsalaisille ja seksuaalivähemmistöille Eronen kaavailee hihamerkkejä. Seksuaalivähemmistöön kuuluvan tunnistaisi sateenkaarihihamerkistä.

Blogikirjoituksensa lopuksi Eronen vielä makaaberin ajatusleikkinsä vielä pidemmälle, kun hän ehdottaa maahan saapuville epäilyttäville henkilöille ihon alle asennettavaa mikrosirua. Jos henkilöllä on terroristiyhteyksiä, hänet voidaan velvoittaa pitämään lisäksi vihreää päähuivia.

Aivan lopuksi lieksalainen avustaja kääntää ajatusrakennelmansa. Kaikki suomalaiset voisivat pitää Suomen leijona -hihamerkkiä tai vastaavaa ja ulkomaalaiset tunnistettaisiin siitä, ettei heillä ole hihamerkkiä.

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari valitsi Erosen uudeksi eduskunta-avustajakseen tammikuussa. Hirvisaari sai viime vuonna hovioikeuden tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Keskiviikkona kirjoitettu blogiteksti poistettiin sivustolta vielä saman päivän aikana.

______________________________________________


Iltalehti: Matti Vanhanen tuohtui hihamerkkiehdotuksesta

Entinen pääministeri ottaa Facebookissa kantaa kansanedustajan avustajan kohuehdotukseen.

Matti Vanhanen jakoi Facebook-sivuillaan linkin ulkomaalaisille ehdotettua hihamerkkiä koskevaan uutiseen.

- Se, että otan tähän kantaa ei ole puoluepolitiikkaan sotkeutumista vaan vastenmielisyyden osoitus sitä vastaan, että tällaista kirjoitetaan ja ajatellaan Eduskunnasta käsin, toteaa politiikasta Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi siirtynyt Vanhanen.