tiistai 10. tammikuuta 2012

YLE: Yt-neuvottelut alkoivat Kajaanin maahanmuuttajapalveluissa

YLE Kainuu: Yt-neuvottelut alkoivat Kajaanin maahanmuuttajapalveluissa 10.1.2012

Kajaanin kaupunki on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut maahanmuuttajapalveluiden henkilöstön kanssa taloudellisten ja tuotannollisten perusteiden takia. Taustalla on vastaanottokeskuksen pienentyminen ja määrärahojen väheneminen.

Maahanmuuttajapalveluiden työntekijävahvuus on tällä hetkellä yhteensä 18,5 henkilöä. Määrästä 10,3 on vastaanottokeskuksen työvoimaa, laskee va. johtaja Anne Kähkölä.

- Meille ei ole vielä kerrottu kuinka paljon henkilöstömäärää pitäisi vähentää. Maahanmuuttoviraston laskelmien mukaan nykyisen kokoista vastaanottokeskusta pitäisi pystyä hoitamaan kahdeksalla työntekijällä.

Kajaanin vastaanottokeskuksessa on enää 100 paikkaa kun parhaimmillaan paikkoja on ollut 250. Kähkölän mukaan tilannetta mutkistamaa lisäksi säästöpaine.

- Suomesta on jo lopetettu kolme vastaanottokeskusta. Valtiovallan mukaan lopetusten jälkeenkin pitäisi vielä löytää seitsemän miljoonan euron säästöt jäljelle jäävistä keskuksista. Kajaanin vastaanottokeskus on jo niin pieni, että sitä ei voi enää pienentää. Me olemme jo toiminnallisesti alarajoilla.