torstai 2. helmikuuta 2012

Iltalehti: Poliisi: Somalinuorukaisen putoamiskuolema korkeintaan kuolemantuottamus

Iltalehti: Poliisi: Somalinuorukaisen putoamiskuolema korkeintaan kuolemantuottamus 2.2.2012

Vuonna 1993 syntynyt somalitaustainen nuorimies kuoli pudottuaan ikkunasta kuudennesta kerroksesta.

Tapaus sattui Oulussa Toppilan kaupunginosassa maanantaina. Nuorukainen oli vielä hengissä ambulanssin tultua paikalle, mutta hän kuoli vammoihinsa sairaalassa tiistaina aamuyöllä.

Poliisi pidätti tapauksen tiimoilta kaksi miestä ja yhden naisen, jotka olivat kuulusteltavana tiistaina. He olivat yrittäneet tunkeutua väkisin nuoren miehen asuntoon vain hetkeä ennen putoamista. Mukanaan kolmikolla oli rautaputki.

- Nyt on tullut ilmi, että oven takana ollut nainen oli tuntenut uhrin, mutta mukana olleet miehet eivät tunteneet mistä, kertoo tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Seppo Leinonen Iltalehdelle.

Leinonen kertoo, että nainen ja somalitaustainen nuori olivat toisilleen uusia tuttavuuksia. Mahdollista seurustelusuhdetta hän ei kuitenkaan vahvista.

- En pysty sanomaan tuohon mitään. Ihmisillä on niin eri käsitykset siitä, mitä seurustelu on, hän kommentoi.

Rikoskomisario kuitenkin vahvistaa, että tapauksen taustalla oli jonkinlainen riita, jota oli yritetty illalla selvittää.

- Toinen miehistä on naisen noin kolmekymppinen veli ja tämä toinen mies on noin samanikäinen veljen kaveri. Nainen on iältään parikymppinen.

"Tämä tuli kaikille yllätyksenä"

Nuori mies ehti pudota ikkunasta jo ennen kuin kolmikko pääsi tunkeutumaan sisälle asuntoon. Tämän vuoksi rikosnimikettä on ollut vaikea määritellä.

Leinosen mukaan syyttäjät ovatkin viime päivinä pohdiskelleet ankarasti rikosnimikettä. Ensin puhuttiin taposta, mutta nyt näyttää siltä, ettei asiassa voida puhua henkirikoksesta.

Kuulusteltavat vannoivat, ettei heillä ollut tarkoituksena tehdä miehelle väkivaltaa.

- Kuolemantuottamuksesta on korkeintaan kysymys, rikoskomisario tietää.

Riidan selvittelyn järkyttävä lopputulos on kuitenkin puhuttanut kuulusteluissa.

- Tämä tuli kaikille täysin yllätyksenä.

Rikoskomisarion mukaan arvoitukseksi jää, miksi somalinuori reagoi asiaan niin voimakkaasti. Hän ei hypännyt kuolemaan, vaan yritti paeta asunnosta ikkunan kautta naapurin parvekkeelle.

- Voidaan sanoa, että kyseessä oli aivan epätoivoinen yritys näin talvella, kun ulkona on kylmää ja liukasta.

Nainen ja kaksi miestä on vapautettu.