maanantai 18. tammikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Poliisi epäilee: Ulkomaalaistaustaisten miesten joukko piiritti – äiti ja tytär joutuivat karmean hyökkäyksen uhreiksi uudenvuodenyönä

Ilta-Sanomat: Poliisi epäilee: Ulkomaalaistaustaisten miesten joukko piiritti – äiti ja tytär joutuivat karmean hyökkäyksen uhreiksi uudenvuodenyönä 18.1.2016

Helsingin poliisi tutkii uudenvuodenyönä sattunutta epäiltyä ahdistelutapausta.
Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan ulkomaalaistaustainen miesjoukko piiritti äidin ja alaikäisen tyttären, kun nämä olivat kulkemassa Helsingissä Unioninkadulla Senaatintorin liepeillä.

Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa. Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä.

Rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju vahvistaa, että Helsingin poliisille on tullut ilmoitus asiasta.

Juttua tutkitaan tällä haavaa rikosnimikkeillä seksuaalinen ahdistelu ja pahoinpitely.

– Selvittelemme ja tutkimme asiaa, juttu elää ja rikosnimikkeet saattavat matkan varrella muuttua.

Koskenmäki-Karaharju sanoo, ettei ketään ole ollut kiinniotettuna tai pidätettynä tapaukseen liittyen. Ei ole tiedossa, kuinka monta miestä joukossa oli.

– Epäiltyjä ei vielä ole. Puhutaan useasta miehestä.

Hän ei kommentoi, onko tapauksella linkkiä Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen esille nostamaan seksuaalirikosilmiöön.

– En lähde liittämään tätä tapausta mihinkään, minua korkeampi taho saa tehdä sitten sen ilmiötason analyysin, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Kysymys on ollut viime viikkoina tapetilla, sillä Saksan Kölnissä poliisi epäilee, että ulkomaalaistaustaisten miesten joukkiot ahdistelivat jopa satoja naisia uudenvuodenyönä. Maan viranomaiset tutkivat asiaa. Rikosilmoituksia on tehty satoja.

Suomessa on spekuloitu, oliko täällä kysymyksessä samankaltainen ilmiö.