torstai 14. tammikuuta 2016

Yle: Kansanedustaja väläyttää turvapaikanhakijan syyllistyneen teinitytön raiskaukseen – poliisi selvittää väitettä

Yle: Kansanedustaja väläyttää turvapaikanhakijan syyllistyneen teinitytön raiskaukseen – poliisi selvittää väitettä 14.1.2016
MTV: Oinonen MTV:n toimittajalle: ”Soita kohta uudestaan, minua viedään nyt poliisiautoon”

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen väittää lehtikirjoituksessaan, että turvapaikanhakijaa epäiltäisiin 15 vuotiaan tytön raiskauksesta Kuopiossa. Tapaus ei ole poliisin tiedossa. Virkavalta aloittaa esiselvityksen kansanedustajan väitteen todenperäisyyden tarkastamiseksi.

Itä-Suomen poliisi selvittää kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) lehtikirjoituksen todenperäisyyden.

Oinonen kirjoittaa sanomalehti Karjalaisen Suora Linja -palstalla torstaina 14.1.2016, että Kuopiossa olisi viime viikolla raiskattu 15-vuotias tyttö.

– Vahvasti epäiltynä on "turvapaikan hakija".

Poliisin on tehty 1.8.2015–12.1.2016 Itä-Suomessa 39 ilmoitusta raiskauksista, joissa yhdessä on rikokseen syylliseksi epäiltynä turvapaikanhakija.

– Ulkomaalaistaustaisia epäilyjä on kahdeksassa ilmoituksessa, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Törkeitä raiskauksia kirjattiin kaksi, joista kummassakaan ei ole syylliseksi epäiltynä ulkomaalaistaustainen henkilö.

– Raiskauksen yrityksestä on tehty kuusi ilmoitusta, joista rikokseen syylliseksi epäilty on kahdessa tapauksessa ulkomaalaistaustainen.

– Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kirjattu 23 rikosilmoitusta, joista syylliseksi epäiltynä on yhdessä tapauksessa turvapaikanhakija, poliisista sanotaan.

Poliisi on aloittanut esiselvityksen siitä, onko Oinosen mainitsemaa teinitytön raiskausta tapahtunut Kuopiossa ja onko asiasta syytä aloittaa esitutkinta.

Pentti Oinonen on Savo-Karjalan kansanedustaja, joka asuu Kontiolahdella.

________________________________

MTV: Oinonen MTV:n toimittajalle: ”Soita kohta uudestaan, minua viedään nyt poliisiautoon”

Perussuomalaisten kansanedustajaa ollaan parhaillaan kuljettamassa poliisikuulusteluun. Hän kertoi asiasta itse hetki sitten MTV Uutisille.

– Soita jonkin ajan päästä uudestaan. Poliisit ovat viemässä minua poliisiautoon. En tiedä mitä he haluavat, pidättää minut, mokoman asian takia, Oinonen totesi tuohtuneena.

Pentti Oinonen on ajautunut myrskyn silmään sanomalehti Karjalaisessa julkaistun mielipidekirjoituksensa takia. Poliisi haluaa tutkia Oinosen väitteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Oinonen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana sitä, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

STT:n haastattelussa Oinonen kertoi lukeneensa tapauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kerrottiin bussista nousseen tytön raiskauksesta. Tyttö olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias. Tapauksesta epäiltiin lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.

Raiskauksen epäiltiin tapahtuneen jo 1. joulukuuta viime vuonna, ei siis viime viikolla, Oinonen oikoo kirjoittamaansa.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään selvittävänsä nyt, onko Oinosen kirjoituksessaan mainitsemaa raiskausrikosta tapahtunut ja onko asiassa syytä käynnistää esitutkinta.

– Kun meillä ei ole tietoa tällaisesta tapauksesta, yritämme eri lähteistä selvittää, onko syytä epäillä rikosta, kertoi poliisipäällikkö Taisto Huokko.

Oinonen itse on tuohtunut siitä, että hänen kirjoituksensa todenperäisyys on kyseenalaistettu. Hän tulkitsee, että poliisi on uhannut häntä seurauksilla. Hän totesi aiemmin Iltasanomissa, että hän ei lähde poliisikuulusteluihin vapaaehtoisesti, koska hän kokee olevansa asiassa oikeassa.