tiistai 26. tammikuuta 2016

Savon Sanomat: Rasisti hakkasi ulkomaalaisen - oikeus tuomitsi vankeuteen

Savon Sanomat: Rasisti hakkasi ulkomaalaisen - oikeus tuomitsi vankeuteen 26.1.2016

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen rasistisesta pahoinpitelystä Kuopiossa viime elokuussa.

Teolle ei löytynyt mitään muuta syytä kuin tekijän rasistiset kommentit ja hyökkääminen yllättäen täysin sivullisen ulkomaalaistaustaisen miehen kimppuun.

Käräjäoikeus kirjasi tuomioonsa teon olleen rasistisen ja mitoitti tuomion sen mukaan. Mies tuomittiin vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi.
Nyrkkiraudalla päähän

Tapaus sattui Kuopiossa ravintolan luona yöllä. Järjestyksenvalvojat olivat poistamassa toista miestä alueelta, kun 32-vuotias mies hyökkäsi paikalle ja löi sivullista miestä nyrkkiraudalla suoraan päähän.

Järjestyksenvalvoja kuuli ennen lyöntiä miehen huutavan rasistisia kommentteja uhrilleen. Uhri oli ulkomaalaistaustainen ja hyökkääjälle täysin vieras sivullinen.

Uhri ei ehtinyt tehdä mitään eikä edes nähdä sivusta kimppuun käynyttä hyökkääjää.

Kovan päähän kohdennetun iskun jälkeen uhri vaipui tajuttomana maahan. Hyökkääjä riensi vielä miehen päälle hajareisin ja takoi tätä käsin muutamia kertoja kasvoihin, kunnes järjestyksenvalvoja otti hänet pois uhrin päältä.

Sairaalassa selvisi, että uhrilta oli hakattu nenä murskaksi ja muita lievempiä jälkiä kasvoihin.

Hyökkääjä väitti oikeudessa, että uhri olisi uhannut häntä nyrkkiraudalla ja hän oli ottanut sen pois. Järjestyksenvalvojat todistivat asian menneen kuitenkin toisin ja nyrkkiraudan olleen hyökkääjällä.

Oikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, vaarallisen esineen hallussapidosta sekä myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, sillä häneltä löytyi myös kääntöveitsi. Oikeus tuomitsi nyrkkiraudan menetetyksi valtiolle.

Miehen on korvattava uhrilleen ja hänen vakuutusyhtiölleen kuluja, korvauksia ja oikeudenkäyntimaksuja yli 6 400 euron edestä.