torstai 14. tammikuuta 2016

Turun Sanomat: Netti-ihastus johdatti ulkomaalaisnaisen Turkuun seksiorjaksi

Turun Sanomat: Netti-ihastus johdatti ulkomaalaisnaisen Turkuun seksiorjaksi 14.1.2016

Eräästä Itä-Euroopan maasta suomalaistunut mies tutustui internetin kautta entisessä kotimaassaan asuvaan naiseen. Pian nainen vastasi myöntävästi miehen kutsuun saapua vierailulle Suomeen.

Tuore ihastus muuttui nopeasti painajaiseksi, kun kielitaidoton nainen päätyi miehen vangiksi ja seksipalvelijaksi.

Oikeudessa nainen kertoi, että hänen oli toteltava miehen kaikkia käskyjä. Mies määräsi, milloin nainen sai nukkua ja herätä. Mies pakotti naisen oleilemaan asunnossa alasti ja istumaan esimerkiksi keittiötuolilla aamuun asti, jos mies niin sattui tahtomaan.

Lisäksi mies raiskasi naisen lukemattomat kerrat suuhun ja sukupuolielimeen, muun muassa purren ja huoritellen tätä samalla. Julmaa ja ihmisarvoa halventavaa kohteluaan mies täydensi jatkuvilla solvauksilla ja uhkauksilla.

Naisen piina päättyi vasta, kun hän pääsi autopesun yhteydessä karkaamaan miehen kynsistä huoltoaseman puolelle. Tällöin eräs asiakas soitti hysteerisesti itkevän, kielitaidottoman ulkomaalaisnaisen puolesta hätäkeskukseen.

Poliisi toimitti naisen lääkärin kautta turvakotiin, josta nainen pääsi vihdoin palaamaan kotimaahansa.

Ulkomaalaisnainen ei ollut miehen ainoa uhri, vaan mies uhkaili ja vainosi myös ex-vaimoaan sekä lapsiaan puolen vuoden ajan. Osa näistä teoista tapahtui samaan aikaan nettituttavuuden kaltoinkohtelun kanssa.

Ex-kumppanin vainoaminen oli tekstiviesti- ja puhelinhäirintää sekä seuraamista ja tarkkailua. Mies yritti myös ajaa autolla ex-vaimonsa yli. Teko jäi yritykseksi, kun auton renkaat tyssäsivät rotvalliin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan miehen vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli yhdeksästä eri rikoksesta, joista vakavin oli raiskaus.

Oikeus määräsi miehen maksamaan ex-kumppanilleen yhteensä 4 300 euroa kärsimyskorvauksia. Ulkomaalaisnainen ei vaatinut tai osannut vaatia kärsimyksistään korvauksia.