keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Iltalehti: Selänteen maahanmuutto-tviiteistä kohu: "Miten nämä raiskaukset saadaan loppumaan?"

Iltalehti: Selänteen maahanmuutto-tviiteistä kohu: "Miten nämä raiskaukset saadaan loppumaan?" 27.1.2016

Teemu Selänne otti kantaa maahanmuuttoaiheiseen keskusteluun.

Aiemmin poliittisista kannanotoista usein pidättynyt Selänne otti osaa Twitterissä turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttoa koskevaan keskusteluun.

Selänne muun muassa uudelleentviittasi eli jakoi tilillään mediapersoona Aleksi Valavuoren Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kritisoineen kirjoituksen.

Kirjoituksessaan Valavuori yhdistää joukkoraiskaukset "kulttuurien kohtaamiseen täällä kaukana pohjolassa".

- Onko se oikeasti niin kova paikka myöntää tehneensä karmivia virheitä, joista nyt maksetaan sekä taloudellista että turvallispoliittista hintaa. Myöntämisen jälkeen yleensä seuraava vaihe on virheiden korjaaminen. Mitä pidempään näitä virheitä yritetään perustella suvaitsevaisuudella tai jollain muulla toteutumattomalla mielikuvitustuotteella, sitä vakavammaksi tilanne ajautuu, Valavuori kirjoittaa.

Kiekkosivusto Jatkoaika.comin päätoimittaja Antti Wennström ihmetteli Selänteen sosiaalisen median toimintaa tämän jälkeen omassa kirjoituksessaan. Tämän jälkeen Valavuori ja Selänne kommentoivat aihetta kiivaasti Twitterissä.

- Voit ottaa sen rasismina tai ihan miten haluat, se on kuitenkin fakta missä mm. Suomi, Saksa nyt elää, Selänne vastasi.

- Onko sulla Antti sitten joku ehdotus miten nämä raiskaukset saadaan loppumaan?!

Selänne myös tiedusteli, missä kohtaa Valavuoren kirjoituksessa on rasismia.

Eräässä tviitissään Selänne vaatii raiskauksista yleisesti kovempia rangaistuksia.

- Kovat rangaistukset! Hyysäily lopetettava! Tuomiot kohdalleen! Selänne muotoili.

Selänteen kannanotot on huomioitu muun muassa MV-lehdessä, jossa kiitellään kiekkolegendan "isänmaallisuutta". Sivusto on tullut tunnetuksi muukalaisvastaisista kannanotoistaan.