maanantai 17. lokakuuta 2011

Kymen Sanomat: Muslimivastaisuus toi syytteen van Wonterghemille

Kymen Sanomat: Muslimivastaisuus toi syytteen van Wonterghemille 17.10.2011

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt nostettavaksi syytteen kotkalaista kaupunginvaltuutettua Freddy van Wonterghemia vastaan. Syyte tulee kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Päätöstä syytteen nostamisesta perustellaan sillä, että van Wonterghem on verkkosivuilla levittänyt yleisön joukkoon viestin, jossa panetellaan ja solvataan muslimeita.

Lokakuun alkupuolella Uuden Suomen verkkosivuilla ollutta tekstiä ruoditaan Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kotkassa, kertoo jutun syyttäjäksi määrätty kihlakunnansyyttäjä Ville Urpomäki.

________________________________________

Karjalainen: Kotkalainen kaupunginvaltuutettu saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt kihlakunnansyyttäjän nostamaan syytteen kotkalaista kaupunginvaltuutettua Freddy van Wontergehmia (ps.) vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Valtakunnansyyttäjänviraston niukkasanaisesta tiedotteesta tosin ei suoraan käy ilmi, että syytteen kohde olisi juuri van Wontergehm eikä virasto sitä muutoinkaan vahvista.

– Syyte tulee julkiseksi vasta kun haaste luetaan käräjäoikeudessa, perustelee valtakunnansyyttäjä Jorma Äijälä viraston niukkasanaista tiedotuslinjaa.

Karjalaisen saamien tietojen mukaan syyttäjäksi on määrätty Salpausselän syyttäjänviraston Kotkan palvelutoimiston kihlakunnansyyttäjä

Valtakunnansyyttäjänviraston syytteessä todetaan, että ”vastaaja on Uuden Suomen verkkosivuilla levittänyt yleisön keskuuteen viestin, jossa panetellaan ja solvataan muslimeita”.

Kesäkuussa van Wontergehm kommentoi Uuden Suomen blogipalstallaan Saudi-Arabiassa tapahtunutta naisen kivittämistä ja totesi muun muassa, että ”aina kun tapetaan muslimityttö, saadaan yksi potentiaalinen muslimien synnyttäjä pois pelistä”.

Van Wontergehmin Uuden Suomen verkkolehden blogisivuilta kyseinen kirjoitus on sittemmin poistettu.

____________________________________________

Valtakunnansyyttäjänviraston tiedote: Kiihottaminen kansanryhmää vastaan, sananvapaus, syytemääräys

Kihlakunnansyyttäjä on määrätty nostamaan syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteen mukaan vastaaja on Uuden Suomen verkkosivuilla levittänyt yleisön keskuuteen viestin, jossa panetellaan ja solvataan muslimeita. (390/21/11)