tiistai 18. lokakuuta 2011

Svenska YLE: Turvapaikanhakijat protestoivat Kristiinankaupungissa

Svenska YLE: Asylsökande protesterar i Kristinestad 18.10.2011

Kolmisenkymmentä turvapaikanhakijaa protestoi Kristiinankaupungissa kaupungin viranomaisten kohtelua vastaan. Kyseessä on hiljainen protesti Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksessa.

Protesti sai alkunsa, kun poliisi haki irakilaisen perheen viikko sitten. Perheen ystävät pitävät heidän kohteluaan rikollisena.

Protestissa on kyse myös siitä, kuinka viranomaiset käsittelevät turvapaikanhakijoita. Yksi ongelmista on se, etteivät he mielestään saa oikeudenmukaisesta kohtelua terveydenhuollossa. (käännös)


__________________________________________

Vasabladet: Turvapaikanhakijat tyytymättömiä vastaanottoon

Epäoikeudenmukainen kohtelu, vaikea saada hoitoa, kukaan ei kuuntele. Osa Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoista esittää kovaa kritiikkiä keskuksen johdolle ja SPR:lle.

- Emme saa itse soittaa ambulanssia, kun joku sairastuu, sen sanotaan tulevan liian kalliiksi. Ohjaaja, jolla ei ole sairaanhoitokoulutusta tulee ensin katsomaan, yksi heistä sanoo.

Keskuksen johtaja Annica Riddar vahvistaa järjestelyn, jota noudatetaan kaikissa vastaanottokeskuksissa.

-Päivystäjä neuvottelee usein ambulanssihenkilökunnan kanssa, joka voi myös tulla paikalle ja antaa hoitoa.

Hän mukaansa tyytymättömyys juontaa niiden turhautumisesta, jotka ovat odottaneet turvapaikkapäätöstä jopa kolme vuotta. (käännös)