maanantai 28. syyskuuta 2015

Iltalehti: PS-aktiivin Facebook-päivitys ymmärrettiin väärin - sai tappouhkauksen

Iltalehti: PS-aktiivin Facebook-päivitys ymmärrettiin väärin - sai tappouhkauksen 29.9.2015

Sosiaalisessa mediassa nousi perjantai-iltana äläkkä PS-aktiivi Terhi Kiemungin Facebook-päivityksestä.

Kohun kirvoitti Verkkouutisten artikkeli, jonka mukaan Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, Pirkanmaan piirisihteeri ja perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen järjestäisi bussikuljetusta pakolaispolitiikkaa vastustavaan mielenosoitukseen Tornioon.

Kiemunki korostaa Iltalehdelle, ettei hän ole järjestämässä mielenosoitusta eikä kyytiä sinne. Järjestäjätahoa Kiemunki ei kertomansa mukaan tunne.

- Facebookissa kirjoitin, että Tampereelta kulkee bussi Tornion tapahtumaan, johon osallistun, ja että kuljetus ei maksa mitään, kun eri tahot hoitavat sen. Viime viikonloppuna Torniossa oli perheitä rauhallisessa mielenilmauksessa, vastaavaa odotan nytkin, Kiemunki sanoo Iltalehdelle.

Hän kertoo kohun poikineen jopa tappouhkauksen.

- En hyväksy, että huolestuneet, mielipiteensä ilmaisevat suomalaiset leimataan rasisteiksi, mellakoijiksi ja väkivallantekijöiksi. Saan jatkuvasti yhteydenottoja kaiken ikäisiltä tavallisilta suomalaisilta, jotka ovat nykytilasta peloissaan.

Rajat kiinni -mielenosoituksen Facebook-sivun mukaan tilaisuudessa vaaditaan myös sisäministerin ja pääministerin eroa. Tätä vaatimusta Kiemunki ei allekirjoita.

- En missään tapauksessa vaadi ministereiden eroa tilanteessa, jossa hallituskriisi olisi maallemme tuhoisa, hän sanoo.

"En ymmärrä"

Jos pakolaistulvan ajatellaan olevan suuri ongelma, miksi sitä perussuomalaisen sanomana kutsutaan vihapuheeksi, Kiemunki ihmettelee.

- Sädekehä pään päällä kulkevat ihmiset nimittelevät toisia rasisteiksi ja itseään suvaitsevaisiksi, mutta eivät tunnu suvaitsevan mitään.

- Tuntemani perussuomalaiset eivät ole väkivaltaisia, kun taas sieltä suvaitsevaistolta tuli viesti, että kurkkuni pitää leikata auki, osallistunhan Suomea puolustavaan mielenosoitukseen. Lahden tapahtumia en millään usko perussuomalaisten aiheuttamiksi, enkä hyväksy sellaista toimintaa.

Kiemunki sanoo uskovansa "oikeudenmukaisuuteen ja ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun".

- En kannata ismejä, feminismi mukaan lukien, joiden takaa muita syyllistetään. En ymmärrä, minkälaisen Suomen sellaiset ihmiset haluavat.

Kiemunki on ollut Suomen Sisun jäsen useita vuosia ja hänen poikansa Ville Kuusinen on järjestön Pirkanmaan piirin varapäällikkö.

- Se on kansallismielinen ja poliittisesti sitoutumaton entinen Suomalaisuuden liiton nuorisojärjestö, jonka arvot Suomen kansan identiteetin ja suomalaisen kulttuurin olemassaolon turvaamiseksi allekirjoitan, vaikka jäseniä on nimitelty vaikka miksi.

- Poikaani en ole pyytänyt mukaan toimintaan.

Sipilän "huono ele"

- Pääministeri Juha Sipilän (kesk) viesti kotinsa antamisesta turvapaikanhakijoille oli mielestäni realistisesti todella huono ele pakolaistulvan lisäämiseksi Suomeen. "Tervetuloa kaikki tänne paratiisiin".

Kiemunki toivoo, että jokainen kantaa kortensa kekoon taloustilanteen ja yhteiskuntarauhan parantamiseksi. Hallitsematon kansanvaellus ei hänen mukaansa tuo kumpaakaan ja käy Suomelle kalliiksi.

- Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa siihen. Jos maahan kohdistuu sisäisen järjestyksen tai turvallisuuden uhka, tilapäinen rajavalvonta voidaan palauttaa. Useat maat ovat jo rikkoneet sekä Schengen- että Dublinin sopimuksia.

- Tänne on tultu läpi turvallisten maiden ja muutamat Euroopan maat ovat sopimuksesta huolimatta palauttaneet rajavalvonnan tai sulkeneet rajansa. Miksi Suomen pitäisi noudattaa toimimattomia sopimuksia kun muutkaan eivät niin tee?