sunnuntai 20. syyskuuta 2015

MTV: Soini jyrähti pakolaiskriisistä – "Nykymeno ei voi jatkua"

MTV: Soini jyrähti pakolaiskriisistä – "Nykymeno ei voi jatkua" 20.9.2015
Suomen Uutiset: Soini: Maahanmuuttolinja kiristyy huomattavasti

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan Euroopan muuttoliike on hallitsematonta.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kirjoittaa pakolaistilanteesta blogissaan. Soinin mukaan Euroopan unioni ei noudata sääntöjään. EU-maiden johtajat kokoontuvat ensi keskiviikkona ylimääräiseen huippukokoukseen pakolaiskriisin takia.

Soinin mukaan kokous on ratkaiseva ja osoittaa, löytääkö Eurooppa yhteistä ratkaisua.

– Mikäli yhteistä ratkaisuja ei viikolla tule, tekee jokainen maa omansa. On pakko. Nykymeno ei voi jatkua. Se tuhoaa KOKO Euroopan sosiaalisen mallin, Soini kirjoittaa.

Hän painottaa, ettei hallitus "seiso tumput suorassa" tilanteen kanssa.

– Suomi on aloittanut kiristykset maahantulossa. Etuisuuksia koskevat kiristysmallit ovat valmistelussa.

"Ennennäkemätön paine"

Soini myös kirjoittaa, että puolueeseen kohdistuu ennennäkemätön paine.

Hänen mukaansa puolueesta on viimeisen kuuden viikon aikana lähtenyt satakunta jäsentä ja saman verran on puheenjohtajan mukaan myös tullut uusia jäseniä.

– Kuraa tulee kilokaupalla. Ei pidä herkistyä, eikä hermostua. Vaalit käytiin viisi kuukautta sitten. Meillä on valtakirja ja sitä on käytettävä.

Perussuomalaisia on syytetty viime viikkoina takinkäännöstä työelämää koskevien heikennysten takia. Vielä ennen vaaleja puolue vastusti työelämän kiristyksiä. Hallitus on kuitenkin karsimassa työvoimakuluja esimerkiksi leikkaamalla sunnuntai-ja ylityölisiä.

_____________________________________

Suomen Uutiset: Soini: Maahanmuuttolinja kiristyy huomattavasti

Muuttoliike Euroopassa on hallitsematonta. Euroopan unioni ei noudata sääntöjään. Alkavan viikon sisäministeri- ja päämieskokoukset ovat ratkaisevia siinä, löydetäänkö yhteinen ratkaisu. Aikaa vatulointiin ei ole.

Mikäli yhteistä ratkaisuja ei viikolla tule, tekee jokainen maa omansa. On pakko. Nykymeno ei voi jatkua. Se tuhoaa koko Euroopan sosiaalisen mallin.

Suomi on aloittanut kiristykset maahantulossa. Etuisuuksia koskevat kiristysmallit ovat valmistelussa. Hallitus ei seiso tumput suorassa. Oikeusvaltiossa esitykset on valmisteltava kunnolla, sillä ne testataan.

Perussuomalaiset ovat vuosia varoittaneet sekä moraalittomasta europolitiikasta ja löperöstä maahanmuuttopolitiikasta Euroopassa – myös Suomessa. Minua, EU-politiikasta ja Jussi Halla-ahoa maahanmuuttopolitiikasta, on arvosteltu rajusti. Vääriksi väitteitämme ei ole todistettu.

Perussuomalaisiin kohdistuu nyt ennennäkemätön paine. Kuraa tulee kilokaupalla. Ei pidä herkistyä, eikä hermostua. Vaalit käytiin viisi kuukautta sitten. Meillä on valtakirja ja sitä on käytettävä.

Huomattava osa puolueista ja osa mediasta ei hyväksy vaalitulosta. Perussuomalaisten on oltava rohkeita ja johdonmukaisia.

Ennen seuraavia vaaleja on vielä neljä (4) joulua ja yli neljäkymmentä (40) Ylen gallupia. Hillotolppaan on matkaa. Maratonin mitaleja ei jaeta kolmen kilometrin kohdalla.

On syntynyt uusi tilanne ja sen mukaan on toimittava.

Minä en ole rintamakarkuri, eikä perussuomalaiset rintamakarkurien puolue. Emme ota hatkoja, saati pötki pakoon. Tehdään, mikä on tehtävä ja vastataan siitä vaaleissa 2019.

Puolueesta on viimeisen kuuden viikon aikana lähtenyt satakunta jäsentä, saman verran on tullut tilalle. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka kahden jäsenen erosta kerrotaan jopa Ylen pääuutisissa. Helsingin Sanomien osaaminen näissä asioissa heijastelee Sanoman pörssikurssia. Mitähän seuraavaksi?

Timo Soini
ulkoasianministeri,
perussuomalaisten puheenjohtaja