maanantai 11. tammikuuta 2016

HS: Turvapaikanhakijoille jaetaan mobiilikurssilla tietoa seksuaalioikeuksista ja tasa-arvosta

Helsingin Sanomat: Turvapaikanhakijoille jaetaan mobiilikurssilla tietoa seksuaalioikeuksista ja tasa-arvosta 11.1.2016
Yle: Turvapaikanhakijat saavat puhelimeen kurssin seksuaalisuudesta

Maahanmuuttovirasto on julkaissut yhdessä mobiilioppimispalveluja tuottavan Funzin kanssa turvapaikanhakijoille suunnatun mobiilikurssin, joka käsittelee tasa-arvoa, seksuaaliterveyttä ja seksuaalioikeuksia.

Asiasta kertoivat maanantaina Maahanmuuttovirasto ja Funzi.

Palvelu on maksuton ja toimii matkapuhelimen verkkoselaimella. Ensi vaiheessa kurssista on tarjolla englanninkielinen versio, mutta siitä on tulossa myös muita kieliversioita.

Kurssin aiheita ovat Suomen laki ja seurustelusuhteet, seksuaalisuus ja seksi, seksuaalikasvatus, seksuaalinen väkivalta ja häirintä sekä seksuaaliterveydestä huolehtiminen. Kurssin sisältö perustuu Maahanmuuttoviraston koulutusmateriaaleihin.

Palvelun tavoitteena on jakaa turvapaikanhakijoille tietoa tasa-arvosta ja seksuaalisuudesta, yleisistä velvollisuuksista ja oikeuksista sekä Suomen laista ja tavoista.

______________________________

Yle: Turvapaikanhakijat saavat puhelimeen kurssin seksuaalisuudesta

Kurssin aiheita ovat Suomen laki ja seurustelusuhteet, seksi sekä seksuaalinen väkivalta.

Turvapaikanhakijat saavat matkapuhelimiinsa kurssin suomalaisesta tasa-arvosta, seksuaaliterveydestä ja seksuaalioikeuksista.

Maahanmuuttovirasto on julkaissut yhdessä mobiilioppimispalveluja tuottavan Funzin kanssa kurssin, jonka turvapaikanhakijat voivat kännyköillä opiskella. Ensiversio on englanninkielinen, ja palvelu on käyttäjälle maksuton.

Kurssi perustuu Maahanmuuttoviraston koulutusmateriaaleihin.