perjantai 8. tammikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Puolustusministeri Niinistö otti tiukan linjan naisten ahdisteluun: Suomen toreista ei saa tulla Tahririn aukiota

Ilta-Sanomat: Puolustusministeri Niinistö otti tiukan linjan naisten ahdisteluun: Suomen toreista ei saa tulla Tahririn aukiota 8.1.2016

Puolustusministeri ei myöskään antaisi turvapaikkaa niille, jotka ovat kotoisin samoilta alueilta kuin kotiinsa vapaaehtoisesti palanneet turvapaikanhakijat.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) on kirjoittanut blogin Kölnin tapahtumista ja Suomesta.

Niinistö kertoo tekstinsä aluksi taannoisista Egyptin joukkoraiskauksista Tahririn aukiolla ja Kölnin uudenvuodenaaton tapahtumista, jossa tuhatkunta, silminnäkijätietojen mukaan ulkomaalaista miestä ryösteli ja ahdisteli naisia. Uudenvuoden tapahtumiin liittyen poliisille on tehty rikosilmoituksia myös raiskauksista.

– Tahriri ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa. Helsingin poliisi sai ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla oli ehkä samansuuntaisia suunnitelmia. Helsingin rautatieaseman asematunneliin oli sosiaalisessa mediassa suunnitellun mukaisesti kokoontunut jopa 1 000 irakilaista miestä. Kiitos poliisin päättäväisen toiminnan, uhkaavasta tilanteesta selvittiin ”vain” muutamalla ahdistelutapauksella. Niistäkin jokainen on toki liikaa, puolustusministeri kirjoitti.

Puolustusministeri Niinistö tuomitsee naisiin kohdistuvan häirinnän.

– Vääristynyt suhtautuminen naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen on tuomittava yksiselitteisesti. Maassa maan tavalla, kuten Tasavallan Presidentti uudenvuodenpuheessaan totesi, tai maasta pois. Koto-Suomemme toreista emme anna muodostua Tahririn aukioita, puolustusministeri Niinistö sanoi.

Niinistö myös toivoo, että Maahanmuuttovirasto alkaisi selvittää, mistä Suomesta vapaaehtoisesti poistuneet turvapaikanhakijat olivat kotoisin. Niinistö ei antaisi turvapaikkaa niille, jotka ovat samoilta alueilta kotoisin kuin Suomesta pois lähteneet turvapaikanhakijat. Niinistö toteaa, että ”kymmenet ellei sadat maamme demokratiaan, tasa-arvoon, ilmastoon tai ruokaan pettyneet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat jo palanneet kotimaahansa”.

– Alueilta, joihin irakilaiset vapaaehtoisesti palaavat, ei voi olla muillakaan turvapaikan tarvetta, Niinistö kirjoittaa.