maanantai 27. toukokuuta 2013

Helsingin Uutiset: Rasistiselle bussiselkkaukselle ei ole löytynyt todistajaa

Helsingin Uutiset: Rasistiselle bussiselkkaukselle ei ole löytynyt todistajaa 27.5.2013

Facebookissa ja sittemmin mediassa mielenkiintoa herättäneelle rasistiselle välikohtaukselle linjan 58 bussissa ei ole saatu varmuutta.

– Yritimme saada kuljettajalta vahvistuksen tapahtuneelle. Olimme ehtineet soittaa suurimmalle osalle tapauksen mahdollisesti nähneistä kuljettajista, kun saimme välikäden kautta sähköpostin, jossa kyseisen bussin kuljettajana kertomansa mukaan toiminut henkilö vahvisti tapauksen, linjaa 58 liikennöivän Pohjolan Liikenteen hallintopäällikkö Thomas Björklund kertoi maanantaina.

Helsingin Uutiset pyysi sähköpostia osoitetietoineen nähtäväksi.

– En voi välittää kyseistä sähköpostia, se on luottamuksella lähetetty minulle, Björklund vastasi.

MTV3:lle Björklund totesi, ettei yhtiöllä ole varmuutta, että viestin lähettänyt on Pohjolan Liikenteen bussikuski.

Nuori mies kertoi Facebookissa viime viikolla, että hänen odottaessaan bussia 58 samalla pysäkillä ollut mies oli solvannut häntä rasistisesti 17. toukokuuta Pasilassa. Ajaksi hän ilmoitti myöhemmin Ylen toimittajalle kello 18 ja 21 välillä.

Tarinan mukaan solvaaja huomasi bussin saapuessa, ettei hänellä ole lippua eikä rahaa.

Nuorukainen oli ostanut lipun solvaajalleen, joka oli kiittänyt, ja lopulta vielä pyytänyt anteeksi käytöstään, jolloin muut bussimatkustajat olivat alkaneet taputtaa käsiään.

Tarinan totuuspohja alkoi kuitenkin pian herättää epäilyksiä. Keskusteluissa on muun muassa kerrottu samankaltaisista, mutta englanninkielisistä kaupunkilegendoista.

Björklundin mukaan potentiaaleja tapauksen nähneitä kuljettajia on viitisentoista, koska aikahaarukka tapauksen sattuma-ajankohdalle on niin suuri.

– Tämän välikäden kautta ilmoittautuneen kuljettajan nimi ei ole meidän tiedossamme.

Asian selvittelyyn ei Björklundin mukaan Pohjolan Liikenteessä ole tarkoitus käyttää enää aikaa.

– Tähän on tyytyminen. Ellei joku tapauksen nähnyt matkustaja sitten halua todistaa tapausta omilla kasvoillaan, Björklund toteaa.