perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vantaan Sanomat: Huijaripoliisit petkuttivat turisteja röyhkeästi – tähän kikkaan moni lankesi

Vantaan Sanomat: Huijaripoliisit petkuttivat turisteja röyhkeästi – tähän kikkaan moni lankesi 10.7.2015

Helsingin keskustassa liikkui viime sunnuntain, 5.7 ja kuluvan viikon aikana mieskolmikko, joka huijasi ulkomaalaisilta turisteilta yli 4000 euroa rahaa. Helsingin poliisilla on tiedossa kolme eri tapausta, joissa poliiseina esiintyneet miehet menivät erilaisia tekosyitä käyttäen turistien juttusille ja saivat huomaamatta varastettua heidän lompakostaan ja laukuistaan rahaa.

– Kyseessä on liikkuva rikollisryhmä ja tiedämme, että he ovat poistuneet jo maasta Ruotsiin. Teemme parhaillaan yhteistyötä Ruotsin ja Norjan viranomaisten kanssa, jotta saisimme kolmikon kiinni, kertoo rikosylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisista.

Ensimmäinen tapaus sattui viime sunnuntaina, kun turistien luo oli saapunut mies, joka tarjosi apuaan kartan lukemisessa. Pian sen jälkeen paikalle oli saapunut kaksi siniseen paitaan pukeutunutta miestä, jotka jonkinlaista virkamerkkiä näyttämällä esittäytyivät poliiseiksi.

– He väittivät turistien vaihtaneet kadulla rahaa ja halusivat tarkastaa lompakot ja laukut varmistaakseen, pitikö se paikkansa. Turistit huomasivat vasta jälkeenpäin, että tarkastuksen yhteydessä heiltä oli varastettu rahaa, Lotta kertoo.

Kahdessa muussa tapauksessa tuntematon mies oli mennyt turistien luo ja tarjonnut valokuvausapua. Pian sen jälkeen poliiseiksi tekeytynyt kaksikko oli saapunut paikalle ja vaatinut jälleen eri tekosyitä käyttäen lompakoiden ja laukkujen tarkastamista. Tarkastamisen yhteydessä turisteilta katosi käteistä.