perjantai 17. heinäkuuta 2015

Helsingin Sanomat: Pikkurikokset vähenivät Helsingissä – poliisi käännytti taskuvarkaita maasta

Helsingin Sanomat: Pikkurikokset vähenivät Helsingissä – poliisi käännytti taskuvarkaita maasta 17.7.2015

Helsingissä on alkuvuodesta ilmoitettu poliisille yli 3 000 rikosta vähemmän kuin vuotta aiemmin eli määrä on laskenut noin seitsemän prosenttia. Erityisesti laskussa ovat olleet omaisuusrikokset.

Kaikkein rajuimmin vähenivät ilmoitukset näpistyksistä ja vahingonteoista. Vahingonteoista tosin ilmoitetaan usein poliisille vasta paljonkin niiden tapahtumisen jälkeen, koska kaikkea ei ehditä heti huomata. Ryöstöjen ja niiden yritysten määrä on myös laskenut ja niistä entistä useampi on pystytty selvittämään.

Kesän aikana Helsingin poliisi on puuttunut erityisen tehokkaasti taskuvarkauksiin ja useita niiden tekijöitä on napattu kiinni. Yhtä heistä poliisi pitää taskuvarkauksien pääsuunnittelijana. Kiinniotetut on käännytetty maasta.

Asuntomurtoja alkuvuodesta on sen sijaan sattunut hieman tiheämmin kuin aiemmin. Niidenkin suhteen poliisin mukaan tilanne on hyvin hallinnassa ja tekijöistä suuri osa jää kiinni.

Henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tehtiin suunnilleen samaan tahtiin kuin vuotta aiemmin. Perheväkivallasta tehdyt ilmoitukset ovat laskussa Helsingissä samoin kuin koko maassa. Helsingissä tyypillisin pahoinpitely kuitenkin tapahtuu yleisillä paikoilla lähellä baareja viikonloppuyönä.